Ademesengul En son kaç haftalikken çalışamaz raporu alabiliriz ve en az kaç günlük sigortamiz olmalı ücret nerden alınıyor nereye basvuruluyor toplam nekadar alınıyor altın fln veriliyormuş alan varmı bilgisi olanlar yönlendirebilir mi??
FatmaTali 32 haftalıkken alabiliyorsunuz ve 90 günü tamamlamış olmanız gerekiyor.uzatmak isterseniZde gene 32 de gidip 37 ye kadar uzatabiliyorsunuz.bankaya yatan brüt ücretin 3 te 2 si kadar para alıtiyorsuz yaklaşık dört aylık maaşın 3 te 2 si
Lavinim21 FatmaTali 37. Haftama girdiğimde rapor alırsam sgkdan daha az mı alıyorum ücret 32. Haftaya göre ?
Ademesengul FatmaTali peki bizim özellikle gidip başvurmamiz gereken kurum var mı raporu aldıktan sonra sgk ya falan götürmemiz gerekiyo mu?
FatmaTali Doğum sonrasına kalıyor izin normalde doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta.ama çalışmak isteyenler için doğum öncesi kullanılmayan rapor doğum sonrasına kalıyor.ücretin değişeceğini sanmıyorum
FatmaTali Hastaneden rapor için gittiğimde bana tamam sistemde gözükür dediler ama iş yerim sistemde gözükmediğini elden raporu almamı istediler.gittiğinizde rapor için mutlaka çıktısını isteyin iş yerinize vermeniz yeterli
FatmaTali İş yeriniz bildiriyor sigortaya gitmeniz gerekmiyor.sonraki adımları bende bilmiyorum daha doğum yapmadım henüz🙂