Gulllll Her kes gibi ne zaman paylaşırım diye bekliyordum. İsteyen ve arzusunda olan her kese nasib olsun inşallah. Çok zorlu bir hamilelik dönemi geçirdim. İlk haftalarda düşük riski, kusma bulanti hamileliyin olmazsa olmazi derken tamda her şey yoluna düşdügü anda, 26 haftadan erken dogum riski yaşadım. Hamileligimi yatarak geçirdim. Kendimde yurt dışında oldugumdan ne yardımım vardı nede yemek yapanım. Tamda haftalar geçdi doguma az bir zaman kaldı derken. 33 haftadan kaşıntım yarandı. İlk önce çikolatadan filan sandım, önemsemedim. Burda araşdırdım karaciger kolestazı çıktı. Yine hafife aldım. 36 cı haftadan kaşıntılardan uyuyamaz hale geldimki tahlil vermeye gitdim. Hastane çantamdada bir iki eksiyim vardı. Eve geldigimde kendimi kötü hiss etdim. Derhal tansiyonumu ölçdüm. Tansiyonum çok yüksek çıktı. Dr umu aradıgımda zehirlenme yaşadıgımı söyledi. Daha tahlilleri almadan acil hastaneye yatırıldım. Bir gün daha kalsa bebegimi kaybedecekdim. 37 +2 de sabah suyumu patlatdilar. Saat 9 dan süni sancı verdiler. Açıklıgım yoktu. Gerçektende dayanabilecek gibi degildi. Epidural taktilarda bir etkisi olmadi. 11 saat süni sancı çekdikden sonra bebegim geldi. Çok küçükdü. 2.5 kilosuydu. Plasentam ayrilmadigindan zorla çıkardılar. Sayısız dikiş atıldı. Hepsinide agrı kesici yapilmadan atıldı. Hala aklıma geldikce kendimi kötü hiss ediyorum. Evet şimdi bebegim 4 aylık sag salim yanımda uyuyor şükürler olsun. Ama bu dogumum bende kalıcı psikolojik sorunlar bıraktı. Yaşadıgım ülkede zorunlu olmadıkca sezeryan yapılmıyor. Yoksa en baştan sezeryan düşünüyordum. Şimdi kızım 4 aylık ve ben hamileyim. Buna hazırmıyım degilmiyib bilmiyorum . 😔😔
dvran22 Gulllll canım hayırlı olsun çok şükür bebeğin sağlıklı o psikoljik etkiler bi süre boyunca kalacak ama zamanla unutursun inşaallah Yeni bebişin de senin için hayırlı olsun inşaallah ikinci doğumun ilkinden kat ve kat kolay olur😊
LifeandFeel Gulllll şöyle düşün o Doğumun bebeğin için sayısız faydası var sezeryan olan çoğu arkadaşların bebekleri bir hafta küvezde kalıyor solunum sıkıntısından haftası dolan. Bebeklerimiz için tüm zorluklar. İkinciyi Türkiye’de yapma imkanın yokmu ailen buradaysa imkanın varsa buraya gel en azından özeller çok güzel ilgileniyorlar ☺️