EsraAykzdemir Selam kızlar, ben 19 haftalık gebeyim. En son doktor kontrolünde doktor bebeğin 21 haftalık olduğunu söyledi gelişim olarak bu durumda artık hangi haftayı baz alıyoruz. Doğum tarihini hangi haftaya göre hesaplicaz doktora sormayı unuttum.
Esmalpaslan66 EsraAykzdemir canım Doğum ultrasona göre oluyor o yüzden onu baz alıyorlar çünkü bebegin gelişimine göre olmuş oluyor👼🏻👌
Sonaybaycin EsraAykzdemir canım benimde bebegim 37 haftalıkken 38 olarak görünüyordu dogumu etkileyip etkilemeyecegini sordugumda doktorum yine kendi tarihine göre düsüneceksin demisti sadece bebek ilerde görünüyor ultrasonda iyi birsey tabiki 🙏🏼 Ve benim dogumumuda etkilemedi suanda 40 oldum😅
baharclk EsraAykzdemir Benim bebeğimde 1 hafta ilerden gidiyor hafta hesabını bebeğime göre yapıyorm ama doğum ilk ultrasonda çıkan haftaya göre olurmuş
Snmscl EsraAykzdemir canım doğrudur senin ki benimde öyle önden gidiyor onun sebebi döllenme biz son adeti baz alıyoruz hesaplamayı adetin son gününden sonra hamile kalmışız gibi yapıyoruz ama ultrasonda ki doğru olan tam döllenme ve kemik ölçümleriyle olduğu için o doğru ben son adetimi söylemiştim doktoruma doktorum doğru bir kaç zaman aksıyor o da döllenmeden dedi
EsraAykzdemir Esmalpaslan66 bugün kontrolüm vardı doktpra sordum. Regl başladığı haftaya göre doğum oluyomuş yani istediği kadar önden gitsin bebek normal kendi haftanda doğuruyomussun
aysegul1414 Sonaybaycin buna çok sevindim benimde son adet tarihi 24 mart ultrasonda bi hafta önden gidiyor 34 haftalık sezaryan olcağı için son adet tarihime göre alacaklarına sevindim 🤗
baharclk aysegul1414 Şöyleki sen ilk ultrasonuna göre diyelm ki 40. haftadasın ama bebeğin 30 deseler geç gelişiyo deseler normal şartlara göre 50. haftaya kadar bekleyebilirmsn 😁 döllenme oluştuğundan itibaren doğuma kadar 9 ay 10 gün varsa ona göre olrmuş herşey kimse geç geliyo diye bi sene tutamaz heralde. Önden gidiyosa doğduğunda normal süreçten erken doğmuş olur ama çocuk yeternce geliştiği için problem olmz vakitli sayarlar. Diye açıklamışlardı bana.
Esmalpaslan66 EsraAykzdemir canım benimki ultrasonda 2 hafta geri adetime göre son adetime göre 18 haftalık ama ultrasonda 16 inşAllah sat a göre doğum olur bnde çok isterim çünkü şimdiden özledim hayırlısı olsun bakalım