Farah34 Kızlar bende mantar enfeksiyonu var doğumuma da 30 gün var bu enfeksiyonla normal Doğum olması tehlikeli olur mu bebek için? mantar enfeksiyonu olup normal Doğum yapan var mı
SaadetMira Farah34 valla canim bende de var , son 3 gunumdeyim su anda fitil verdi doktor onu kullaniyorum. Ve ben de doktoruma sordum, hayir sorun olmaz normal doguma dedi. Sen yine de kendi doktoruna sor canim. Benimkisi kandida mantari.
Busramerve Farah34 canım geçmiş olsun benim fikrim yok. Ama merak ediyorum mantar teşhisi nasıl kondu acaba? Parça falan mı alıyorlar alttan?
Farah34 SaadetMira doktoruma sordum normal istersen olur dedi tehlikeli olsaydı olmaz derdi diye düşünüyorum ama çevremde tehlikeli olduğunu söylüyorlar hep
SaadetMira Farah34 sen cevrene niye bakiyon, doktorunun dedigine bak. Cevre zaten hepsi masallah doktor kesilmis :))
loya-milya cnm travazol kullan ben ilk kızımda bi kaptım 1-5 yaşına kadar geçmedi cok şeyler kullandım bir türlü geçmedi kadınla alakası yok dedi en son bi doktor erkekten bulaşıyor dedi jiletti vs aynı kullanmayın iç camaşırınızı mutlaka ütüleyin dedi ikinci kızım dogdu travozulla geçirdim allah şükür dahada olmadım ama eşimle aynı magzemeleri kullanmıyoruz bi deneyim isterseniz ben etkisini gördüm hamilelikte zararlı degl ben cok kullandım anca o geçirdi
Farah34 loya-milya zaten kullandığımız hersey ayrı beraber kullanamam, travozol kullandım ama o da böbreklere etki ediyormuş bi yerden sonra, bende çok fitil kullandım ama öyle tamamen geçirmiyor sirke kullan dedi doktorum onu kullanmaya başladım bakalım inşallah etkili olur
Farah34 SaadetMira ☺️Orası öyle tabi ama araştırdım da bebeğe geçerse Doğum sırasında bebek için çok tehlikeli ölümle bile sonuçlanabilir Allah muhafaza Rabbim korusun hepimizi ve bebeklerimizi
Farah34 Busramerve yok canım kaşıntı şikayetiyle gittim alttan muayene etti fitil verdi ama geçmedi zaten geçmeyince haliyle ilerledi akıntının rengini sordu erken Doğuma sebep olur dedi öyle bi riskte atlattım ama şimdi öyle bi sıkıntım yok ama gelen akıntının rengi aynı kaşıntı yok ama iyileşme olmadı bi türlü
mervesengll Farah34 çok geçmiş olsun bende de iyileşme olmadı uzun bir süre fitil ve antibiyotik kullandım ama değişen bir şey olmadı maalesef 37. haftamda ilk alttan muayenemde iltihabın tabaka oluşturduğunu bu yüzdende fitilin etki edemediğini söyledi doktor suyla vajinanın içinin temizlenmesi gerektiğini yoksa bebeğin yüksek ihtimalle enfeksiyon kapacağını söyledi sıvı haldeki sodyum klorürle iç kısmı temizledi tam o sırada kanamam başladı aşırı şekilde çok şükür tampon yardımıyla durdu şuan tekrar fitil kullandım ve etkisini gördüm inşAllah böyle bir işleme gerek kalmaz Rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşAllah
Farah34 mervesengll sana da çok geçmiş olsun ne güzel geçmiş inşallah benim de geçer. Amin inşallah benim korkum da o bebeğe bulaşması inşallah öyle bi sıkıntı yaşamam
mervesengll Farah34 çok sağol zaten doğum ihtimali olduğu zaman enfeksiyon olduğunu söylersen ona göre o anda bir tedavi uygularlar ama inşAllah gerek kalmaz