Rbiaakn Melikeglbs Dün oldum bende 20+5 te yani dün aşı yeri bile görünmezken bugün çok kötü şişti iğnenin girdiği yer belli resmen acı sızı baya var😌
CanNurdan Melikeglbs evet oldum ve dalgınlıkla sol koluma vurdurdum 🤭 dikkat edin o tarafa yatmamız daha sağlıklı ya bi süre soluma yatamadım ağrı yapıyor biraz
cordelia Geçen ay,1 . Dozu yaptırdım. Pazartesi de 2. Dozu yaptırdım. Tavsiyem sag kola yaptırın. Gece sola yatın diyor ya doktor. Sol kola yaptırdığınızda sola yatmak imkansız. Bir hafta geçmiyor sızısı. Pazartesi yaptırdım hala kolumu yukarı kaldırdıkca sızlıyor.
gozdeteacher 21+6yım. Hem yaşadığım yerde hem de memleketimde farklı iki doktora görünüyorum. İkisi de olmama gerek olmadığını belirtti. Zaten ağrısını, sızısını bildiğimden olmak da istemiyordum açıkçası. Sağlık ocağı da pek takipte değil şimdilik.
Melikeglbs Beni saglık ocagı henüz aramadı yarın tatil oldugu dan pazartesi gidip bakayım ne Dicekler bi bilgi vermediler bana ama ben. 1 doz olmayı düşünüyorum diğerlerine gerek yok diyolar
TAkilicci Melikeglbs beni de aramadılar gittim sordum doktor olucaksan 20 demin önce ol dedi ama kararsızım
Urul_yildiz Natlus bişey sorabilirmiyim bende 17 haftada oldum bugun yani bir sıkıntı olurmu 20 hAftada oluyormus notmalde
Zeynada Beni sağlık ocağı defalarca aradı aşı için açıkçası doktoruma sormadan olmak istemedim. Doktoruma sordum hiç gerek yok olmazsan daha iyi dedi. Ne kadar az ilaç o kadar iyi dedi. Zaten zayıf bünyem var aşıyı kaldıramam diye tahmin ediyorum. Doktorum diyince rahatladım.
Sevda12 Urul_yildiz tetanoz aşısını riskli gebeliklerde önermiyor doktorlarlar.. bende hep geç vuruldum ebe yüzünden.. gebelikte sadece 2 doz vuruluyor 2.doz vurulunca 6 ay sonra tekrar vuruluyorsun benim ebem 3. Doz için çağırdı daha 6 ay olmadan ve ben internetten araştırdım öyle öğrendim bunu. Kedisine erken çağırdığını söyleyince inkar etti tabi. Sen hangi haftalar arasında olacağını internetten araştır bazı ebeler çok ilgili olmuyor ne yazık ki
Ipeku Sevda12 cokmu aciyor ya ben normald eigneden korkan biriyim diger ay olucam bende korku icindeyim 😔😅
defnemila Melikeglbs Evet yaptırdım ilk dozunu. Asla hareketlerinde bi azalma olmadı aynı gün bile hareketleri devam ediyordu. Bahsettikleri gibi ağrı sızımda olmadı. Sol koluma yapmışlardı sola yatınca biraz uyuşma gibi sızladı 1-2 gün o kadar. 2. Dozumu sağ koluma yaptıracağım sola dönüp yatmaya alışık olduğum için o kadar :)
Sevda12 Ipeku ilk doz ağrı yapıyor 3 4 gün ama 2.doz ağırmıyor. İlk dozu üzerinde daha rahat yattığın koluna vurdurmazsın
Kadircanmom Tetanoz cok onemli dedi benim doktorum da, ulkemizde yenidogan tetanozu cok sık görüluyor ve bebeklerde cok fazla etki yapiyor dedi o yuzden yaptircam ben de 20.haftadaym