filiz08 Benim iki kızım var üçüncüye hamileyim.5.ayımdayım ve isim düşünüyorum. Eylem Nas Diren Su ...... uyumlu olsun olmasın anlamı güzel ve isminin özelliklerini taşıdığını düşündüğüm için daha sakin çocuk isimleri önerebilir misiniz🙏
zynpgdkl filiz08 ben kızıma Eslem hüma ismini koyacağım Eslem Allah’a teslim olan sakin selametli salih anlamına geliyor bakara suresinde bi çok bölümünde geçiyor.. Eslem neva Eslem eva Eslem şura
filiz08 Deletedmom0071 illa kuran da geçen isim olsun demişlerdi ondan etkilenip Nas suresin den aldık...sonra öğrendikki çok ta önemli değilmiş
filiz08 İlk ikisi manidar oldu bayağı ve sütten dilim yandı🙈🙈🙈üçüncüyü üfleyerek böyle erkenden isimlendirmek istedim.Üçüncüde kız olacak hayırlısıyla gelsin 🙏🙏sakin bebiş olsun istiyorum o yüzden önerilerinizi dikkate alacağıma emin olabilirsiniz
filiz08 Sonra tanıdık bir hocaya sorduk öyle bişenin olmadığını anlattı.Kuran da geçen her ismin anlamı güzel değil dedi örneklendirdi . Kezban -yalancı demekmiş Osman-yılancık demekmiş Anlamına iyi bakın dedi çok ta saçma olmasın diye espirisini yaptı🤩
Deletedmom0071 filiz08 Osman’ın asıl manası toy kuşu yavrusudr fakat bazı lehçelerde yılan/ejderha manalarına gelir. Öyle yılancık diyerek atmayalım Peygamberimiz uygun görmese değiştirirdi Hz. Osman gibi biri var karşımızda 🙈☺️🌸
filiz08 Deletedmom0071 ben öyle ortaya kafama göre bişi atmadım hoca nın söylediğini diyorum.Zamanla kişilerle özdeşleşen değişen anlamları oluyor dedi ki osman isimli etrafımda çok insan var hepsi de saygın sevilir insanlar.Karalama yapmayı amaçlamadım