Hlyaa
Merhaba,
Türkan Mutafoğlu hakkındaki iyi yorumları gördüğümde onun mağdur ettiği bir insan olarak yazmak istedim. 2015 temmuz ayında sezeryan ile doğum yaptırdı bana. Ramazan bayramından önce Kadir gecesinde sabahtan hafif sancılarım oldu. Yakınımdaki bir hastanede nts bağlayıp ultrasonla baktılar. O arada eşim Türkan Hanım'ı aradı, bilgi verdi. "Madem başka hastaneye gittiniz, banane beni niye arıyorsunuz?" diye yanıt verdi. Biz şok olduk.
8 ay boyunca kontrol ettiği hastasına, sırf evimin yakınındaki bir hastaneye göründüğü için böyle kabalaşan bir hanım kendisi. Eşim de doğumluk bir durum varsa sizi aradık ki, Avcılar Hospital'e geçelim diyince yumuşadı.
O zaman oraya gelin bakalım dedi. Biz de bu tavrına sinir olduk ama kendisi Avcılar Hospital ile anlaşmalı olduğu için oraya gittik ona göründüm. 2 cm açılma ile, hemen alalım bebeği çünkü Ramazan bayramında gelmeye kalkarsa ben tatilde olacağım dedi. Hem bugün Kadir gecesi, bugün alalım diyerek yarım saat içinde bir anda beni doğuma aldı. Daha doğum zamanı gelmeyen bebeğimi sırf kendisi doğurtmuş olsun diye aldı!!!
Bebeğim Avcılar Hospital'de yoğun bakımda enfeksiyon kaptı. Türkan Hanım bunu bilmesine rağmen bize hiçbir şey söylemeden ben çıkıyorum, her şey yolunda vs dedi. Enfeksiyon kapmış kızım diyince de, Aaaa evet söylediler hemişreler dedi ve hiç ilgilenmeden, hastalıkla ilgili bilgi vermeden, kısacası umursamadan doğurttu ve gitti.
Doğumda kızımın boynunda ve ensesinde doğum lekeleri olmuş. Her sorduğum doktor doğum lekesi dedi. Kızım büyürken gittiğim tüm doktorlar da bu lekenin doğumdaki zorlanmadan kaynaklandığını söyledi. Sezeryan doğumda nasıl bir terslik yaşayabilirsin ki benim çocuğumun boynunu 3 yaşında olmasına rağmen her gören alerjisi mi var desin? Sezeryan dikişlerim yamuk yumuk yapılmış, başlangıç ve bitişi kabartılı bir şekilde. Kısacası dokunduğu her şeyi berbat etti. Ne ben, ne eşim bu kendine doktor diyen kadına hakkımızı helal etmiyoruz. Bebeğimin hakkını da ona helal etmiyorum.
Son olarak, bu benim yazdıklarımı isteyen dikkate alır isteyen almaz. Ama Türkan Hanımın cümlesiyle son vermek istiyorum. Bir gün demişti ki, doğumda %99 ve %1'lik bir durum varsa, %99'u tercih edip, %1 benim başıma gelmez dememek lazım. %1'lik ihtimal gerçekleştiğinde, senin için tek gerçek %100 senin başına gelmiş olmasıdır.
kardilin
merhaba,
ben de Türkan hanım hakkında olumsuz düşünenlerdenim. ben uzun bir internet araştırmasından sonra, hakkında olumsuz yorum bulamadığım için Türkan hanıma gitmeye karar verdim. benimki gebeliğe hazırlık aşamasıydı. hani, ne önerirsiniz, ne yapmam gerekir, herhangi bir problem görünüyor mu, gebeliğe engel olacak bir sorun varmıdır? gibi sorulara cevap almak için gittim-ki hayatımda ilk kez bir kadın doğuma gitmiştim. dolayısıyla zaten gergindim. burda internet üzerinde yapılan yorumlardaki gibi beni güleryüzle karşılaması, fazlasıyla ilgili, alakadar olmasını vs. vs. beklerken, asık bir surat, ilgisiz tavırlar, sorduğum sorulara terslercesine cevaplar.. yani düşünsenize hayatta ilk kez hamile kalmayı planlıyorsun, 36 yaşındasın-ki zaten riskili döneme girmişsin, zaten heyecanlısın, gerginsin. gittiğin ilk doktorda dumur oluyorsun. sonra muayenesini etti ve bir sorun görünmediğini, folik asite başlamamı, ve gerekli tahlilleri yaptırmamı söyledi. tahlil sonuçları için gelmenize gerek yok, whatsapp'tan bana gönderin dedi. WHATSAPP'TAN! ben de evimde kedi olduğunu, bu yüzden toksoplazma testide yaptırmam gerektiğini söyledim, onu da yazdı. hayır da bunu ben mi söylemeliydim? zaten bir doktor olarak senin bunu da kontrol etmen gerekiyor, benim evimde kedi olsun ya da olmasın! neyse, tahlil sonuçlarını aldık, söylediği gibi whatsapp üzerinden gönderdim kendisine. ve bana 5 saat sonra dönüş yaparak (whatsapp'tan) herşeyin normal olduğunu ama evimdeki kediyi bir an önce evden çıkarmam gerektiğini söyledi ve bitti.
arkasından eşim aradı kendisini, yani bir zahmet en azından telefonla açıp söyleseydiniz bu durumu, benim eşim ordan burdan araştırıp yanlış bilgilendirilmesin diye biz kalkıp size geldik. telefon açıp açıklasanıza toksoplazma şudur budur şöyledir böyledir, şu şu durumlardan sonra oluşur, şunlara dikkat etmek gerekir, dersin sonra kedimi evden dışarı çıkarıp çıkarmama kararını bana bırakırsın. neticede bu toksoplazma sadece kedilerden değil, iyi yıkanmamış sebzelerden, iyi pişmemiş etlerden de bulaşıyor, bunu niye söylemiyorsunuz, aşılı tertemiz kedimizi evden dışarı çıkarın diyip başka hiç bir şey söylememeniz için mi size 150 tl para ödedik demiş. devlet hastanesine de gidebilirdik demiş. sayın doktorumuz da cevap olarak, anne olmak istiyorsa o kediyi evden çıkarsın, istemiyorsa da kendisi bilir demiş. yani sevimsiz, sempatiklikten yoksun, ters ve ukala olmasının yanısıra bir de hayvan düşmanı sanırım kendisi. sözün özü kendisi hiç de öyle ilgili alakalı değil, ha whatsapp üzerinden yazışırım ben sorun olmaz derseniz, bu ilgisizlik de hoşuma gider derseniz, buyrun gidin TÜRKAN MUTAFOĞLU'na.
Elsaaa
Türkan Mutafoğlu yorumlarını görünce okumadan geçemedim sevgili anneler. Ne yazık ki kendisi her aklıma düştüğünde gözlerim doluyor, kaybettiğim yavrum aklıma geliyor. Ben de kendisine çok güvendim ne yazık ki. Hamileliğim ta en başında lekelenmelerim olduğunda yakınımdaki bir hastaneye gittiğimde beni de watsap tan terslemişti dün gibi aklımda. Hamileliğimde grip olupta antibiyotik içmek zorunda kalmıştım ve kontrolde tekrar sorduğumda zararı olup olmayacağını beni terslemişti ve ağlamıştım yanında hiç unutmuyorum. Belki de bunların hepsi ona gitmemem için işaretti kimbilir. 36+6 da suyum geldi. Ertesi sabah kontrolde muayene etti ve bebeğin suyu azalmış ama son haftalarda normali bu, suyun patlamamış dedi. Elime turnusol kağıtlarını tutuşturup haftaya cuma alalım sezeryana dedi. Ve bende ne kötüdür ki inandım kendisine. Bu kontrolden 4 gün sonra sabahleyin bebeğimi artık hissetmiyordum. Kendisine watsap tan yazdım, AVCILAR hospital a geçip nstye bağlanmam söyledi ve gittiğimde bebeğimin kalbi atmıyordu. Sonrasında yaşadıklarımı bir ben bir de Allah bilir. Kendisi ameliyata gelmedi. Karşıda seminerdeymiş. Ameliyatımı yapan doktorun tekrar kendisini araması sonucu gece 12 de geldi ve öyle boş boş yüzüme bakışlarını hiç unutamam. Kayınvalidem suyu geldi neden almadın diye sorunca erke miş, ciğerleri gelişmemiş olabilirmiş. Ki benim oğlumda 36 haftada suyum un gelmesi ile doğdu, bunu da biliyordu o yaptırmıştı. Ardından bir daha hiç görüşmedik. Sonrasında araştırınca bu gibi durumlarda bebek enfeksiyon kapabiliyormuş ve en fazla 24 saat bekliyormuş doktorlar ve antibiyotik tedavisine başlıyorlarmış. Güzel kızımı hiç göremedim, içimde yaradır hala. O gün üstümde olan elbisemde hala suyun izleri ıhlamur renginde. Nasıl sormadım sorgulamadım inandım diye 2017 eylülden beri kendimi yiyip bitiriyorum. Belki de nasip değildi diyorum ama kesinlikle kendisini önermiyorum. Eğer var ise Bi kusuru da hakkımı kesinlikle helal etmiyorum.