Akyuz61 ben bu mesleği yapıyorum. Yenidoğan hemşireliği bende yaptım. 10 yıldır bu işin içindeyim ve arkadaşlarım arasında da en merhametli en sakin olan, hasta ve Yakınlarıyla en sakin iletişim kuranlar arasındayım. Ben Yenidoğan’da bebeklerimi bile diğer arkadaşıma emanet edip yemek yemeye gitmez, onları beslemeden su bile içemezdim. Eve gelip dinlenirken bebek ağlama sesleri duyup uykumdan uyanırdım. Burda benim veya başka meslektaşımın özverisini, sadece elinde telefon var diye sorgulayıp, dayağı hak ediyor diyemez kimse.
Sağlık çalışanıysanız eğer vakaların kodunu bilirsiniz. Biri vaka kırmızı kodlu mu yeşil kodlu mu on göre davranırsınız. Ağrıdan kıvransa dahi insan triyaj diye bir şey var. Acilde böbrek taşı düşürdüğünüz İçin sizi kimse kırmızı alanda bekletmez. Yeşil alanda 1-2 saat bekletilirsiniz. Durumunuz biraz acilse sarı alana alırlar. Orda da bir yarım saat-1 saat sürer Yasal olarak.
Ben burda mağdur olunmuşsa bunun sebebinin acil personeli olmadığını söylüyorum. Kimseden özveri, veya hemşirelik dersi alacak değilim.