MelisaKara Merhaba arkadaşlar, detaylı ultrason randevusunda anormal bulgu olarak sağ böbrekte 5,01 mm’lik piyelektezi izlendi. Doktor bebeğin böbreğinde çiş birikmiş dedi, genelde doğumdan hemen sonra ilk çişini yaptığında bu problem kalkar dedi. Siz böyle bir problemle karşılaştınız mı?
12_yil_sonra MelisaKara evet benim 20. Haftada 7 cm oldu hem sağ hem sol böbrek . Perinatoloğa gittim amniyosentez yapıldı . Şükür temiz çıktı , hatta 1 ay sonraki kontrolde normale dönmüş dedi doktorum .
MelisaKara 12_yil_sonra Maşallah Allah nazarlardan korusun seni de bebeğini de. Yani belki ve inşAllah benim bebeğiminki de bir sonraki normal ultrason randevumda normale dönebilir ihtimali var değil mi?
12_yil_sonra MelisaKara inşallah senin de normale dönecek , erkek bebeklerde genelde oluyormuş ,tek başına bu sorun ilerde düzeliyor dedi doktorum .
MelisaKara 12_yil_sonra İnşallah benim oğlumunda düzelir. Bizim anne olarak dikkat etmemiz gereken bir şey var mı bu konu ile ilgili? Yani şöyle yapalım ya da yapmayalım ki normale dönsün böbreği diye.