Evooo merhaba, ilk yılınız olduğu için tabii kuruma da sürpriz olacaktır☺️ Benim kurumumda ikinci yılım, geçen yıl ben başladığımda benimle birlikte başlayan farklı branşlardan iki yeni öğretmenin de okul başladıktan hemen sonra hamile olduğunu öğrendik. Olabiliyor yani. İkisi de ikinci dönem izne ayrıldılar. Bu yıl yeniden devam ediyorlar. Eğer kurumsal, özlük haklarına önem veren bir yerde çalışıyorsanız sorun olmayacaktır. 12.haftaya kadar yasal olarak paylaşmama hakkımız var zaten o süreçte hamileliğin çeşitli tehlikeleri olduğundan. Ancak sonrasında da bir süre açıklamamak yanlış bir izlenim verebilir. Sonuçta açıkladığınızda bu kez 4 aylık diyeceksiniz, yeni kurumunuz sizi tanırken, bunu fazlaca gizlediğinizi düşünmesi sizinle ilgili yanlış bir izlenim bırakabilir. Bir de ikinci dönem olmayacaksınız, ders ayarlamalarınız, ihtiyaç varsa geçici öğretmen ayarlamaları vs. kurumun da zamana ihtiyacı olabilir. Bence her şeyi en başında dürüstçe paylaşmak daha doğru olacaktır. Tabii bunlar benim fikrim, yine de iş ortamınıza göre siz daha iyi bilirsiniz.