DenizKiz_29 Selamlar kızlar Hamileliğimin 2. Ayından beri bu uygulamayı kullanmakta ve her gece bana bebeğime ne olmuş bugünkü değişimimiz ne diye beklemekteydim ama bugün Doğum hikayemi yazmak için geldim uzun olacak sanırım ama içtenlikle paylaşmak istiyorum :) 39. Haftaya girdiğimizde doktor muayenemiz vardı ve doktorum hiç açılma olmadığını bebeğimin başının kanala girmediğini bir hafta daha bekleyeceğimizi birdahaki kontroldede bu şekilde olursa sezeryanle alacağını söylemişti ancak sürecin başından beri kendimi normal Doğuma o kadar çok hazırlamıştım ki resmen yıkıldım. Eve geldiğimizde merdiven inip çıkmaya hurma yemeye ve squat hareketlerine başladım ardından kontrolden 3 gün sonra hafif bel ağrısı regl sancısı gibi şikayetle ve pembe bir akıntı olduğunu söyleyerek 20 Ağustos akşam 8 gibi doktoruma gittim muayenesinde bir cm açılma olduğunu, rahmin yumuşamaya başladığını ancak nst sancı çıkmadığını daha çok vaktimiz olduğunu söyleyerek beni eve gönderdi. Eve geldim bebeğimin beşiğini yatağını kurduk azıcık uyuyayım dedim kalktığımda saat 23.30 civarı sancı biraz daha şiddetlenmiş ve sümüksü kırmızı bir akıntı gelmişti sancılarımın geçmesini bekledik eşimle ancak durdukça daha da kuvvetlendi sanki 21 Ağustos gecesi saat 00.30 gibi hastaneye tekrar gittik nöbetçi doktor kontrolünü yaptı ve 3 cm açılma olduğunu yatışımın yapılacağını kendi doktoruma haber vereceğini söyledi. Neyse odamıza geçtik kıyafetlerim çıkarıldı damar yolu açıldı sancılar biraz daha kuvvetlendi eşim ve hemşireler belime masaj yapıyor, ılık duşa sokuyor, sancı geldiğinde pilates topunda nasıl zıplayacağımı gösteriyorlardı gece 3 gibi tekrar kontrole geldiler tabi bu arada sancıların şiddeti biraz daha arttı 5 cm açılma olduğunu bu hızla ilerlerse sabaha Doğum olacağını söylediler sancılarım devam ediyor bağırıyor düzenli nefes alışverişi yapıyor ve uyumak istediğimi yorulduğumu söylüyordum, sabah 5 civarı tekrar kontrol ettiklerinde açılmanın 7 cm olduğunu 10 cm tam açılma olduğunda Doğuma gireceğimi söylediler, bu saatten sonra hastane koridorunda yürümem gerektiğini ıkınmam gelirse söylemem gerektiğini anlattılar bu esnada suyum geldi ancak öyle böyle değil her yer su olmuştu, sabah 7 gibi son kontrolde açılmanın tam olduğunu ıkınmayı öğreteceklerini söylediler, sancı geldikçe ıkınmaya çalışıyorum ancak o kadar bitap düşmüştüm ki hem yorgunluktan hem ağrıdan ıkınmayı bir türlü beceremedim, 1 saat sonra beni alıp doğumhaneye götürdüler orada ıkınmaya devam ettim saat 8.39da meleğim dünyaya geldi o içimden çıkınca hiçbir Ağrı sızım kalmadı, inanılmaz rahatladım ilk göğsüme koyduklarında Allah’ım ne güzel şey ben bunu hakedecek ne yaptım diye ağladım sonra dikişimi attı doktor ve güle oynaya dopumhaneden çıktım. Bu süreçte eşim yanımdaydı Doğum olunca ailelere haber verdik, Doğunda tüm annelere kolaylık dilerim bugün 4 günlüğüz, rabbim isteyen herkese bu duyguları nasip etsin, herkese hayırlı doğumlar olsun
bilnazo68o DenizKiz_29 saglikla buyut bebegini canim. İnsallah boyle kolay bi dogum olur bizimkiside. 39+4 olduk. Cati muaynemizi coktan olduk ne su var ne bisey bekliyoruz oyle ://,;bende hurma yiyorum çomelip kalkiyorum evde bakalim
Seliin Hayırlısı olsun çok geçmiş olsun meleğinle güzel bi yaşam geçirirsiniz inşAllah 🌸 kaç kilo doğdu?
DenizKiz_29 Minikkalbimm bilnazo68o bilnazo68o bende tam bu şekildeydim ama doğacakları günü vakti onlar belirliyor şimdiden hayırlı doğumların olsun