Okyanusolmak -hamile destek yastığı işime yaradı. Mycey’in şu pembeli ay şeklindeki yastığını internetten daha uyguna alıp kullandım. Arkadan belime destekleyip bacak arama getiriyordum. Yani önden sarılmayıp arkadan doladım. -plates topuyla egzersizler yaptım. Bol bol yürüdüm. Merdiven inip çıktım. 12 kg ile doğuma gittim. Hamile gibi değildim hareket anlamında. Çok hafif hissediyordum kendimi. Ama doğumdan sonra hemen gitmedi kilolarım. 50 gün geçti daha 5 kilo anca gitti :) - Normal doğum yapmayı çok istedim ama belirtim hiç yokken (çok az nişan geldi son haftada) 40+4de suni sancı ile başladım. Açılmam olmayınca akşam 5 buçuk gibi sezaryen istedim. 3 kere kordon dolanmış ve kordon kısa kalmış. Kanala girmeye çalışmış kızım (kafa şeklinden) ama olmamış. Yani normal doğum diye inat etseydim belki de bebeğimi kaybedecektim ya da komplikasyonlar olacaktı. O yüzden tavsiyem, olmayınca zorlamayın ;) Sezaryen o kadar da kötü değil. Daha bile iyi çünkü dikişleriniz yukarda :) şu an pembe bi çizgi var sadece. Hafif de göbek 😁. Krem kullanmaya başlicam bakalım pembelik ve hafif şişliği için. - 3200 kg civarı gelir bebek dendi 2750 kg doğdu :) 2600le hastaneden çıktık. - yanınıza kahve alın. Sezaryen sonrası bol bol kahve içiyorsunuz. - depend meşhurdu forumda. Aldım ama hiç kullanmadım. Özel hastanede doğum yaptım. Hastanede koca bebek bezi gibi bez bağladılar. Evdeyken de normal regl pedlerimden kullandım. Kanamam çok değildi. Yetti. - Gecelik mi pijama mı derseniz kesinlikle gecelik. 2 gecelik+1 sabahlık yetti. Biraz kan oldu. Sabahlık kapatıyordu. 2 gece kalıyorsunuz hastanede. Ona göre alın. - Çorap lazım. Ameliyattan çıkınca tir tir titredim :) soğuktu - Kapı süsümü internetten birine yaptırdım. atolye.perisi diye. Keçeden. İçime sindi değişik oldu. Çok beğendi herkes ^^ - Hastane çıkışı takımlarından tek karım battaniyeleri oldu :) 2 tane 10lu takım 1 tane 5li takım götürdüm. Anca yetti. - Bebeğim ufak doğdu. Hastane çıkışları bile büyük geldi. “büyük alın bebekler çabuk büyüyor” dediler diye 3 aylık kıyafetler almıştım uzunca bi süre giydiremedim. 50cmlik kıyafetler aldım yeniden. Sonra bi anda büyüdü :) - -sezaryen sonrası eve gelince bir hafta her gün 2 kere 4 kat merdivenden inip çıktım. Evet çok zordu ama gerekliymiş. Yürüyüş yapamadım ama merdiven de işimi gördü. - İlk 1 hafta 10 gün gerçekten zordu. Sonra düzeldim ;) - Biberon Aventin cam biberonunu almıştım. Doğumdan önce kesinlikle steril edin. Dursun kenarda. Biberonda sonradan Dr.Brownsa geçtik gazdan dolayı. Sonra mamayı hepten bıraktım. - Sütüm ilk günlerde evimde yaşanan kavgalardan dolayı azdı. Şans işte. Mama verdik günde bi iki defa. Dut hoşafı+hurma+Dondurma+rezene+Su+uyku+moral ve inançla sütüm artmaya başladı. Hangisi işe yaradı bilmiyorum 😄 Bol bol emzirin. Süt olmasa da emzirin. Fazlaca tatlı şeyler tükettim nedense çok istedi canım. Tahin pekmez, reçel, helva, çikolata, meyve - Gümüş kapaklar sayesinde emzirme işkenceye dönmedi. Evet sızladı ama hep emzirdim. Netten indirime giriyor takip etmek lazım. Ben SilverNurse almıştım. İlk hafta Garmastan diye bi pomat sürdüm sonra onu da sürmedim. Sürekli sür temizle emzir yordu :) - Yaza denk geldik (3 Temmuz doğumlu) çok terledim emzirirken. Bol bol emzirme sütyeni ve atlet lazımmış. - Emzirme yastığı sıcaklarda bunalttı. Emzirirken bacağıma normal kırlent koydum. En azından komple sarmıyor belini. - Lohusalık zor. Suni sancı sonrası spinal anestezi ile doğum daha zor. Ameliyathaneye giderken bile sancı çekiyordum :( destek şart. Yanınızda birileri olsun mutlaka en az 1 ay. - Hamileyken çatlağım hiç yoktu. Doğumdan sonra oldu :( hamileyken 4. aydan itibaren değişimli olarak zeytinyağı, mustela, akzer marka çatlak yağı kullandım. Sabah akşam ya da gergin hissettikçe (yemek sonrası) sürdüm. - Anne yanı beşik aldım. Chicco marka. İyi ki de öyle almışım. Hem yanımızda uyudu hem de uykuda ezerim korkusu olmadı :) yanımda gece alıp, kalkmadan emzirip koydum. Hafif eğimli yapılabiliyor yatak bir nevi reflü yatağı gibi. - Alt değiştirme pedi kurtarıcımız. Bir kaç defa kullanabiliyorsunuz. İlk zamanlar altını açtık mı yolluyordu bizim kız :) - Bol bol temizleme pamuğu alın. Tasa ılık su koyup altını onla silin. Tası her defasında yeniden doldurun. Pamukları toplu halde ıslatıp bekletmeyin. Bakteri ürüyor. - Pişik kremini ilk zamanlar günde bir iki defa sonrasında gün aşırı sürdüm. 50 günlüğüz henüz pişiğimiz yok ☺️ - Size hastane çıkışı serum fizyolojik aldıracaklar. Burnuna ve gözüne damlatmak için. Başlarda hafif çapaklar vardı. Bitince damlatmadım ben de. Sonra burun için devam ettim. Burun aspiratörü arada kullanıyorum. Damlayı damlatıp bi kaç dakika yumuşamasını bekleyip sonra çok hafifçe çekiyorum. Nose frida marka benimki. Memnunum. Ya da ufak bi bezi ıslatıp uçtan alıveriyorum;) - Müslin örtüler gerçekten lazımmış. 3-4 tane aldık - Ağız bezi olarak şu kenarı dantel geçilmiş gibi olanların kalını ve incesi daha çok işimi gördü. Penye gibi yumuşak. O müslin beze benzeyenler çok sert. Sevmedim. - Bebek için küvet, kova, maşrapa falan lazım. Küvet filesi kolaylık ama bebek çabuk üşüyor. O yüzden kullanmadım çok. Küvetin içine havlu koyup öyle yıkadım. - Termometre işimi gördü. Şu ucu çubuk şeklinde her şeye girebilenlerden. Banyo suyu sıcaklığı ayarlarken ya da mama sıcaklığını. İlk zamanlar kestiremiyor insan derecesi nasıl olmalı diye :) - Sling kanguru tarzı bişi almıştım. Henüz kullanmadım. Çok sucak havalar. Kullanırsam yazarım. - Bebek arabası olarak joie litetrax 4 travel sistem bebek arabası aldık. Bence güzel değil. Pusetle araba iç içe. O da ekstra ağırlık kalabalık ediyor. Daha konforlu ve hafif arabalar seçilebilir. - Bol bol uyuyun. Keyfini çıkarın. Hamilelik annelikten çooook daha rahatmış :) Söylerlerdi ama “yaa hamilelik de hiç kolay değil” derdim. Kolaymış. Benim kızın gündüz uykusu yok. Bütün gün nerdeyse emiyor. Gece de 3 saat bi uyuyor gece yarısı. 2 saat bi uyuyor sabaha karşı. O kadar. Uyumayan bebek yapmışız 😂 haliyle uykusuzum. Ağdaymış, kaş bıyıkmış onları unutun :) banyo yapmak 5 dakika alacak sadece. Fazlası tehlike çünkü bebeğiniz sizi aricak. Size bakacak insanlara muhtaç kalabilirsiniz. Yemeğinizi hatta suyunuzu onlar getirecek. Kendinizi yanında iyi hissettğiniz kişiler olsun. Yeri gelecek göğüsleriniz açık duracaksınız emzirirken ağricak falan. - İnternette okuduğunuz çoğu şey size uymicak. Bana uymadı şahsen. Bildiğim çoğu şeyi, okuduğum çoğu şeyi unuttum. Sıfırdan başladım
Nazife_Umay2019 Okyanusolmak Harika bir yazı olmuş teşekkür ederim canım 😇 sağ sağlim büyüt kızını inşallah 🤲
Eceyavuz Okyanusolmak emeğinize sağlık allah yardımcınız olsun yazdıklarınızı okudukça sanki yaşamışım da gozlerimin önünden geçti 🤦♀️🤦♀️
Nursevincli Okyanusolmak ay canım güzel ruhundan öperim bir hamile olarak. Ellerine sağlık zaman ayırıp yazmışsın 🙏 Allah tüm annelere kolaylık versin evladıysa sınamasın. Olduğu kader olmadığı kader bunuda unutmayın 💕🙏
Bdjd Okyanusolmak biberondami qaz yapiyo onu anlamadim bende aventi burda cok duydum ondan almak istiyorum o yuzden kafam karisti
Okyanusolmak Eceyavuz hepimizin yardımcısı olsun. Anne olmak cidden zor işmiş. Ama bi kere gülüyor bütün yorgunluk bitiyor ☺️
Okyanusolmak Bdjd ben de çok duydum diye almıştım ama gaz için dr.browns başlangıç seti var ikili. 89 tlye aldım 2-3 hafta oldu. Daha yavaş akışı var. Gazı engelleyen sistemi de var içinde. Ben memnun kaldım.
Okyanusolmak Mrymela hamileyken tek tek çok aramıştım. Yaşayarak tecrübe etmek lazımmış. Rica ederim ☺️