aysetunckilicfirat Arkadaşlar merhaba, 10+5 haftalık hamileyim. Doktorum toksoplazma ve rubella testleri istedi. Bunları devlet hastanesinde yaptırmayı düşünüyorum da tecrübeli hamileler ve anneler beni süreç hakkında biraz bilgilendirebilir misiniz?
aysetunckilicfirat [bilinmeyen] Çok teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için. İçim çok rahatladı 😍☺
Hartkc [bilinmeyen] canım konu önceki konu ama detaylı ultrasondan sonra doktorum torch sonuclarını al gel bakalım dedi ama bana o testler yapılmamıştı 20 haftalık gebeyim artık yapılmaz mı bana 😔bebeğimde bağırdak parlaklığı çıktı doktorda enfeksiyondan olabilir dedide
Dileqim Torch grubu testleri 10-11-12 haftalar da yapilir genelde....toxoplazma ve kizamikcik icin bakiliyor.Toxo besinlerden ve hayvan diskisindan bulasan bir enfeksiyondur...Besinleri iyi yikamali ve hayvan diskisiyla temastan uzak durmalisiniz.
Hartkc [bilinmeyen] prrinatolog yaptı canım parlaklığı görünce enfeksiyon kapmış olabilir dedi torch sonuclarınızı alıp gelin dedi ama işte doktorum benden bu testleri istememişti benimde haberim yoktu zaten böyle bir testten
Hartkc [bilinmeyen] peki bebeğin sağlıklı bir şekilde doğdu mu canım bide ben şimdi doktoruma gitsem perinatolog bu testleri istedi desem yaparlar yani demi haftam geçmiş olması fark etmez su an 21 haftalığım da
Tuna58 Hartkc merhaba zaman geçmiş ama bende sormak istedim 21. Haftadan sonda bu torch testlerini yaptırdınız mı ? Benden de istemedi doktorum ilk haftalarda 😭
Hartkc Tuna58 yaptırdım canım doktoruma gittim perinatolog torch test sonuçlarımı istedi dedim tamam yapalım dedi çok şükür sonucta iyi geldi