Merhaba güzel hamile anne adayları☺️
Sonunda bende o çok beklediğim doğum hikayemi yazacağım buraya☺️🙏 22.08.2019 perşembe günü randevum vardı,doktoruma gittim nst çekilmesini istedi,şansa da o gün çok çok iyiyim hiç sancım falan yok ama nstde sancım çıktı doktorum alttan muaynesi yapılsın bakılsın demiş,her neyse bende kabul ettim zaten normal doğumu çok istiyordum başından beri hep dua ediyordum normal doğum yapabilmek için,ebe geldi alttan muaynemi yaptı 2 cm açıklığımın olduğunu söyledi,doktoruma bildirildi doktorum gelsin bende bi ultrasonla bebeğe bakıyım demiş,eşim annem hepsi yanımda hemen indik doktorun odasına,bebeğimin kalp atışlarını dinledi gayet iyi olduğunu söyledi,suyumunda normal olduğunu söyledi, seni yatırmayacağım dedi evine git sancın suyun gelirse gelirsin hastaneye dedi,tamam diyip eve gittim,saat öğlen 14.30 civarında benim hastaneden geldikten sonra düzensiz hafif hafif sancılarım olmaya başladı açıkçası pek önemsemedim,daha sonra saat 18.00 civarlarında ağrım baya arttı ama kimseye bişey çaktırmadım dayanılmıcak ağrılar değildi çünkü,akşam da eşimin kuzeninin kınası vardı oraya gidecektik,her neyse ben pek umursamadım bu ağrılarımı en fazla ne olabilirki normaldir diyip giyindim hazırlandım,eşim geldi kınaya gittik,o sıra benim ağrılarım daha da artmaya başladı ve kasık ağrılarımın yanına bel ağrılarım da eklendi.Eşime söyledim ben iyi değilim sancım var diye o da tamam iyi değilsen evimize gidelim dedi,çıktık kınadan ee tabii içime dert olurdu gitmeden de iki kıvırttım kınada düşmanlara nispet yaparcasına😄yola çıktık eve doğru gidiyoruz benim sancılarımın kuvveti daha da arttı,eve gittik bi duş alırsam iyi gelir diye düşündüm,sıcak suyu açtım biraz ama devam etti ağrılarım,eşime annemlere söyledim onlarda hemen doktora haber verelim dediler,açıkçası ben pek istemedim hemen haber vermeyi hastaneye gidip beni orda kurcalayıp strese gireceğimi düşündüm,ağrılarım sıklaştığı için artık bende haber verme gereği duydum doktoruma yazdım sancılarım var şiddetli ama düzensiz diye,o da hemen hastaneye git nstni çeksinler ebeler dedi,bu arada 40+0 haftalığım artık doğumum heran olabilir o yüzden temkinli davranalım dedik eşim hemen hastane çantamı aldı annemle beraber çıktık doğru hastaneye,saat gece 11.00 civarında hastaneye giriş yaptık,hemen beni aldılar nstye bağlandım ebenin gözetiminde sancılarımın çıktığını gördüm,hemde 90-100e kadar çıkıyordu sancılarım,ebe doktoruna haber vereceğim o karar verecek dedi,annem eşim beklemedeyiz heyecan dorukta ama ne olucak ne biticek biraz heyecan biraz korku var içimde.Ebe geldi ve korktuğum şey başıma geldi doktorun yatışının yapılmasını uygun gördü dedi işlemlerinizi yaptırabilirsiniz dedi,eşim gitti hemen işlemleri yaptırmaya bana da hastane önlüğü giydirdiler damar yolum açıldı ve o heyecanlı bekleyiş artık başlamıştı.Dinlenmek uyumak mümkün değildi,ağrılarım çok sıklaşmıştı ve çok kısa kısa aralarda giriyordu.Oda da deli gibi döndüm,plates topunda defalarca oturdum hareketler yaptım,duşa girdim vakit geçirmek için annem eşim masaj yaptılar,saat gece 04.00 civarı olmuştu artık uykusuzluktan ölüyorum halim kalmamış,uyumak istiyorum ama ne mümkün ağrılar izin vermiyordu.Her neyse öyle böyle ara ara 15 dakika dalıyordum ağrım geldiği an inleyerek uyanıyordum,tabii bu arada devamlı ebe gelip açılmama bakıyor ve nstye bağlıyordu beni,artık saat 05.30 civarı gücüm tamamen bitmek üzere sesim kısılmış ağzıma lokma sürmemişim bütün gün ebe geldi tekrar alttan muayne edicem dedi bi baktı ki 6 cm açılman var dedi Allahım ama nasıl mutlu oldum,sancılarım arttı tabi deli gibi dolanıyorum odam da yere çömeliyorum inliyorum ne fayda ama ağrılar geçmek bilmiyor.Artık sabah oldu saat 07.30 civarı beni doğurtucak olan ebem geldi bana motive veriyor evet dedi açılmana bakalım bi baktı ki 8 cm olmuş o arada muayne sırasında suyum patladı ne olduğunu anlayamadan beni apar topar doğumhaneye götürdüler,Allahtanki doktorum da o sıra hastaneye gelmişti,ama ben nasıl korkuyorum artık sonuna gelmişim farkındayım bebeğime kavuşmama çok az kalmış,ağrılarım artık çok sıklaşmış ve dayanıcak gücüm kalmamış,beni hemen çatala çıkarttılar doktorum hazırlandı geldi,beni motive etmeye çalışıyor yapabilirsin sen güçlü ol kızım diye,o an ama kimseyi duyamıyorsunuz gerçekten son anların ağrısı çok bambaşka oluyormuş,başladı doktorum ıkınman geldiği zaman güçlü bir şekilde ıkınıcaksın uzun uzun diye,içimden diyorum nasıl yapıcam ben bu ağrıyla bu kadar nasıl güçlü ıkınıcam,ağrı bi girdi aman Allahım böyle bişey olamaz öyle bi ıkınma isteği geldi ki deli gibi gücümün yettiği yere kadar ıkındım,artık sesim çıkmıyor dilim damağım kurumuş bi yudum su istiyorum dedim sağolsunlar hemen verdiler,doktorum o sıra eşini istiyor musun çağıralım mı dedi,bende evet gelsin dedim,hemen eşim geldi baş ucuma o an onu bile gözüm görmedi ama o zaten şoklarda ben orda bağırınıyorum can çekişiyorum,kendi kendimi motive ettim doktorum bebeğin iri bu yüzden kesi atabilirim korkma dedi,iki üç derken o ağrıyla beraber ıkındım ve bebeğimin kafasını hissettim felaket bi sancı eşliğinde geri kalan kısmınıda çıkartıp bi anda üzerime koydu doktorum,Allahım böyle güzel an olamaz dünyada bunun tarifi olamaz galiba o kadar güzel bir his ki,benim mi bu inanamıyorum dediğim hala aklımdan çıkmıyor,eşim desen şoklarda,müthiş bir andı o an,doktorum eşime çıkmasını söyledi dikişlerimi yapabilmek için,Yamaçım oğlum nasılda ağlıyor Allahım 15 dk dikiş işlemlerim sürdü çok şükür güzel ıkındığım için fazla dikişim olmadı. Oğlum 52 cm, 4 kilogram dünyaya geldi.🙏
Bütün anne adaylarının Allah yardımcısı olsun,elbette kolay değil,elbette çok acılı ama dünyanın en güzel hissi olsa gerek,sıcacık o bedeni o ana şahit olmak gerçekten mükemmel bi duygu,korkup kendinizi sakın strese sokmayın,benim ilk doğumumdu ve daha yaşım 18,kendime güvendim kafaya koymuştum başından beri normal doğum yapıcağımı,o ağrılara bol bol dua ederek karşılık verin,kendinizi sınırlamayın,çömelin eğilin topta hareketler yapın duşunuzu alın sakin kalın ve en önemlisi de kendinizi o sancılarda çok yıpratmayın sonuç sonra benim gibi doğum anında halsiz bi anne adayı olursunuz benim en son sesim çıkmıyordu artık o kadar yormuştum kendimi geceden ağzıma bi lokma birşey koymamıştım stresten.Hakkınızda hayırlısı olur umarım uzun oldu hakkınızı helal edin🙏☺️
Merak ettiğiniz soru varsa yanıtlayabilirim seve seve😊😊
@adm Sabitler misiniz🙏