Elfsr12 3150 doğum kilosuna göre,sarılık geçirmese bile 2850 ye düşmesi normal. Zaten bebekler doğduktan sonra kilosunun %5-10 kaybeder. Senin bebeğinde 300gr vermiş normal sınırda bu.
2850den 5400e bebeğin, 2550gr almış. Hani kaba bi hesapla her ay 500-510 gram almış gözüküyor.
Aldığım eğitimlere ve doktorlarımın bana söylediğine göre,
* normal şartlarda doğmuş bir bebeğin ilk 3ay ayda 500-1000 gram almasının normal olduğu
* 4. Ay itibari ile bebeklerde kilo alımının yavaşladığı
* 6. Ayına gelmiş bir bebeğin, doğum kilosunu yaklaşık 2 katına katlamasının yeterli olduğu (3kilo doğmuşsa, 6aylıkken 5500-6000gram civarı olması gibi)
* 1 yaşına geldiğinde doğum kilosunu yaklaşık 2,5-3 katına katlamasının yeterli olduğu (3kilo doğmuşsa,1 yaşında 7500-9000gram)
* bu kilo kıstasları dışında; boyu,motor gelişimi,duyusal gelişimi,sosyal bakışı,işitsel ve görsel duyusu vb gibi diğer gelişimleri de normal ise
Korkulacak bir şey olmadığını söylemişlerdi.
Tamam bebeğin bazılarına göre çok kilo almamış gözükebilir(aslında bence çok iyi ama etrafa göre diyorum bi obez aşkı var bu bazı insanlarda malesef)
Bunu dert etmemeni öneririm.Ben ilkokula başladığımda 16 kiloydum 😂 fazla sık emmiyormuş,acıkan çocuk durmaz merak etme.5aylık olmuş yeni doğan değil ki,açlıktan uyanamıyor diyelim. Demek ki sütünle doyuyor gayet normal,çocuk uyuyor annesi 😂
Hayır bende aynı korkularla hastaneye gittim, bu çocuk tok sen ne istiyon demişlerdi bana...
Malesef biz anneleri korkutmayı,dertlendirmeyi ve yetersiz hissettirmeyi seven çok kişi var.
Buna izin vermeyin.