Esenn1 Öncelikle hamile olan herkese Allah kolay doğumlar nasip etsin. Bebek isteyenlere de Allah tez vakitte mutlu haber almayı nasip etsin.🙏 Hamileliğim ufak tefek mide bulantıları kusmalar dışında çok rahat geçti diyebilirim. 35. haftamda bebeğimin 2 hafta geriden gittiğini öğrendim. Her kontrollerimde kilosu haftasına göre uyumlu giderken nedense bebekte bir gerileme olmuş ve çok az kilo almıştı. O gün ilk kez nst ye bağlandım ve hafif sancılarım çıktı. Doktorum erken doğum olabilir, çok dikkat et kendini yorma istirahat et dedi. 2 gün sonra tekrar gel takip edelim dedi. 2 gün sonra gittiğimde bu sefer sancım çıkmadı. Bebeğimin kilosu 2050 gramdı. Haftaya tekrar gel dedi. Eşim çarşamba günleri izin kullandığı için o gün gitmeyi düşünüyordum. Pazartesi sabahı yataktan kalktığımda kilodumda bir ıslaklık hissettim. Akıntı olmadığı içime doğmuştu. Tuvelete gittim baktım çok az bir ıslaklıkla beraber biraz kan vardı. Elim ayağıma dolaştı evde tektim eşim işe gitmişti. Hemen annemi aradım dedim böyle böyle...duşa girdim temizliğimi yaptım. Annemle kardeşim geldi hemen hastaneye gittik. Kahvaltı yapmaya fırsatım olmadığı için kantinde tost yiyip doktorumun odasına çıktım. Önce ultrasonda baktı çok şükür bebekte bir sorun yoktu. Alttan muayene etti 4 cm açılman var doğum başlamış dedi ben şok 😨😨 Ama benim hiç sancım yok dedim. Yavaş yavaş başlar zaten şu an hissetmezsin dedi. Hemen yatışını yapalım suni ile hızlandıralım akşama bebeğini kucağına alırsın dedi. Annem o arada eşimi arayıp durumu anlattı. Doğumhaneye çıktım önce lavman yapıldı ve beklemeye başladım. O arada yavaş yavaş sancım başladı. Nst ye bağlandım ve suni sancı verdiler. Yarım saat kadar nst de kaldım. Sancım git gide artıyordu. Artık dayanılmaz noktaya geldiğinde beni çatala aldılar. Ebe açıklığıma baktı ve tam açıklık dedi. Doktorum aferin sana çok kolay bir doğum olacak diyerek bana güç verdi. Sancım geldikçe ıkınmaya çalıştım ama çok zordu sadece bağırıyordum. En son kendimi iyice zorladım ve iki ıkınmaya kızım dünyaya geldi. Sadece ayaklarını gördüm ve direk hüngür hüngür ağlamaya başladım. Muhteşem bir duyguydu...😇 Sonra doktorum dikişimi yaptı. Bebeğim zayıf olduğu için sadece 3-4 tane dikiş atıldı. 10 dk sonra bebeğimi getirdiler yüzünü ilk o zaman gördüm ve bu çok küçük diyerek tekrar ağlamaya başladım😭😭 Ama şükürler olsun ki sağlığı yerindeydi.🙏 Küveze girmedi. 2210 gram doğdu. Adını Miray koyduk. 😇👼🏻 Benim doğum hikayemde işte böyle. 3 saat içinde gerçekleşen çok kolay bir doğum oldu. 😊 Kızım şu an 5 günlük...👼🏻 Son olarak Normal doğumdan korkan annelere söylemek istediğim kesinlikle korkmayın evet gerçekten o sancıyı çekmek zordu ama bebek doğunca o kadar rahatlıyorsunuz ki herşey unutuluyor. 😊Uzun olmuş olabilir biraz. 😃😃
Muallimehanim Esenn1 Hayırlı olsun 🌸 Sancıdan korkmuyorum da rutin kontrolde bile heyecandan çıkan tansiyonumdan çok korkuyorum 😞 Nasıl doğurcam hiçbir fikrim yok
Bebektsk Esenn1 hayırlı olsun canım 🙏🏻 4cm açıklığım varmış dedin bu ilk açılma için birşey yaptın mı spor yürüyüş yada ev işi tarzı öyle kendiliğinden mi açılma olmuş
Semazen Esenn1 ayy cok güzel olmuş doğumunuz ben şuan hastanedeyim sancım yok benimde bebeğim sizinki gibi 2 hafta küçük nasıl doğcam bilmiyorum inşllh sizinki gini kolay olur
Semazen Esenn1 ayy cok güzel olmuş doğumunuz ben şuan hastanedeyim sancım yok benimde bebeğim sizinki gibi 2 hafta küçük nasıl doğcam bilmiyorum inşllh sizinki gini kolay olur
Esenn1 Muallimehanim Doğuracaksın canım stres yapma sadece bebeğinle geçireceğin güzel zamanları düşün doğum gelip geçiyor 😊💕
Esenn1 Bebektsk hiç spor yapmadım ama evin içinde hep hareketliydim yemek yaptım temizlik yaptım belki hareketli olmamın dan etkisi olmuş olabilir.
Mrym_16 Esenn1 ay maşallah ne kadar güzel bir Doğum olmuş darısı başımıza bende 36+3 bakalım benim ne zaman olacak
Esenn1 Mrym_16 her an gelebilir hiç anlamazsın ben mesela hiç tahmin etmezdim bu kadar erken doğuracağımı 😊
Mrym_16 Esenn1 benim ki baya aşağı da Doğuma hazırlamış kendini nst de sancılarım da çıktı ama bakalım ne zaman gelicek çok da heyecanlıyız
Esenn1 Mrym_16 benimde nst de sancım çıktıktan 1 hafta sonra doğumum oldu hayırlısı olsun senin içinde 😊💕
Aysedgrlikrkmz Esenn1 maşallah yaa Rabbim hepimize kolay sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin inşaallah 🙏🏼 Evladınızda size de sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin inşaallah 🙏🏼🥰
Zeynepca Esenn1 Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin :) size şey sormak istiyorum, şeker yüklemesi yaptırmamıştınız sanırım bebekte bi sorun oluştu mu?