Tugce5454 29 haftalık oldum hastane çantasını şimdiden hazırlamak gerekir mi? Tüm detaylarıyla alınması gereken şeyler neler? Mesela pijamayı hamile pijaması yoksa lohusa pijaması olarak mı almalıyız? Çantayla mı gitmeli valizle mi? Lütfen yardımcı olun hiçbir bilgim yok 😒 bebek ve anne için neler alınmalı?
minnakdeniz Bende şurada durayım, 28. Haftadayım eksikleri ve hastane çantasını hazırlayım istiyorum,
gizemmm Ben ikinciye hamileyim. Öyle valizle gitmenize gerek yok. Çoğu şey kullanılmıyor. O liste liste yazılan şeyler. İki ayrı çanta yapabilirsiniz. Tavsiyem bebekten önce kendiniz için çanta hazırlamanız. Doğacak bebek çıplak kalmaz, bir şekilde giyinir. Ama sizin iç çamaşırı ped, pijama ihtiyacınız daha acil. Olur ya bir anda kanamanız olur giyinir çıkarsınız çantanızı alıp. Doğum öncesi acil bir durum İçin de Doğum çantanızı kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Sonra tekrar hazırlarsınız aynı çantayı. Eşiniz arayıp bulamaz eşyaları. Ben mesela kontrole gittim normal. Sancım çıktı doktor hemen yatış verdi. Yanımda çanta yok bi şey yok. Eşim gitti aldı
gizemmm Ben 28. Haftada kaba taslak hazırladım. Öyle 4-5 bebek battaniyesine 10-15 tane bebek kıyafetşne hiç gerek yok. Alt üst bir takım, bir de hastane çıkışı yetiyor.
Seyhanncan Canım çanta valiz seçimin sana kalmış koyucaklarınla bağlı büyük küçük gecelik alırsın önden düğmeli rahat emzirebilmen için lohusa diye geçiyor tabi ama bilinen mağazalarda da var bedenine uygun al zaten geniş oluyor onlar benimde ordan burdan fikir alarak yaptıgım bi liste var paylaşayım sen kendine göre ekleme çıkarma yapabilirsin tabi fikir olur 😊 Bebek için 2 tane Müslin Islak mendil Bez Yedek çorap eldiven şapka 5 ki hastane çıkışı 2 tane Bir tane alt üst takım 10 lu hastane çıkışı Yenidoğan Çıtçıtlı Badi 3 tane Ağız mendili Emzik Biberon Puset Kendim için: Terlik 2 çift çorap Sabahlıklı gecelik 2 tane Hastane çıkışı için rahat kıyafet Pijama takımı İç çamaşırı 3 4 tane Emzirme sütyeni Diş fırçası diş macunu vs Tarak Göğüs ucu kremi Lohusa pedleri depent kotex Göğüs pedi Çöp poşeti Taç
Sevdaliza 1 aylık bebeği olan yeni anne olarak tavsiyelerimi vereyim aşkım, 2 beşli takım Ağız mendili 1müslin örtü 1 penye battaniye Ağız mendili 15 bebek bezi ıslak mendil birde ilk kakada asit olduğu için pişik oldu benim bebek pişik kremi mutlaka Emzirme örtüsü tercihen ama bence gerekli insan içinde emzirmek ilk başta utanıyor insan Benim sütüm gelmedi mesela biberon kullandık mama için Kendin için loğusa gecelik sabahlıklı olsun elbise türü olanlar İnan ki alt üst takım çok zor oluyo ben 2 tane elbiseli aldım çok rahat ettim Depend kurtarıcım oldu zaten doktorum özellikle istedi Göğüs Kalkan’ı mutlaka olsun benim sütüm olmamasına rağmen belki süt gelir diye tutturmaya çalışırken yara oldu
Tugce5454 Çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. Aldığınız pijama sabahlık gecelik VS. Nereden aldınız. Kaç beden aldığınız yani hamilelikten önceki kilonuza göre mi hamileliğe göre mi?
gizemmm Tugce5454 hamilelik öncesi giydiklerimi sonradan giyebildim. Ama m beden bi pijama aldım. Çünkü karın iniyor çok büyük almaya gerek yok