Freshmom Kızlar hamilelikte et ürünlerine çıplak el ile dokunulmaz dokunuldugu zaman bebekte leke oluşumuna sebep oluyormuş diye bişey duydum sizce böyle birşey var mıdır?
Esramese Freshmom leke degil degisik bi virus gbi bisey bulasiyor adini hatrlayamdm suan cig dokunma salam sosis bile olsa az pismiste tüketme google yaz daha guzel bilgi edinirsin burda aklin karışck
novice_mom Freshmom Leke işin hurafe kısmı canım. Asıl dikkat etmendeki sebep toxoplazma enfeksiyonu. Çıplak ete dokunacaksan eldiven kullanmanı tavsiye ederim
Kullanicianne Freshmom kesinlikle hurafe bu tür seylere fazla inanmamak lazim.. ne gelirse allahtan gelir ete dokunmakla falan olucak şey mi
Freshmom Mlssa doğrudur canım bakteriden kaynaklıymış şöyle de düşünüyorum o zaman her dokunduğumuz şeyde bakteri var bende anlamadım valla 😯
Mlkemrecre Freshmom canm ben dokundum mecbur olarak eldiven aklıma gelmedi inşAllah bieşy olmaZ..olcağınıda düşünmüyorum ama yine de insan tereddütte kalıyor
Freshmom Mlkemrecre evet bende arkadaşımdan duydum doktoru ona o şekilde söylemiş tereddütte kaldım 😐
Nesliiiiiiiii Mlkemrecre canım AÇık Yarası olan hamileler dokunmamalı sadece et de değil bu toksoplazma enfeksiyonu bulaşmaması için ete dokunlması zararlı çünkü en çok çiğ etlerde olurmuş bide yavru ve genç kedilerde olurmuş yani kedi falanda çok sevmemeli
Ecemsbaby Freshmom böyle birşey duymadım canım ama dokunmak zorunda kalıyor insan bazen o zaman da ellerini iyice yıkarsın, yada eldiven kullanabilirsin iş yaparken için rahat eder
Freshmom Ecemsbaby doğru diyorsun canım şaşırdım böyle bişeyi duyunca bebislerimiz için mecbur eldiven kullanacagiz :)
Arymy Çiğ ete dokunmak veya tam pişmemiş et ürünleri tüketmek bakteri nedeniyle sağlıksız olduğundan gebelikte yasak ben eldiven kullanıyorum gerektiğinde.