Kubraisci Arkadaşlar merhaba. Doğum hikayem klasik. Şöyle doğurdum böyle açılmam oldu diye bir şey yok. Sadece içinde barındırdığı durumlar ve bizim aslında bebeklerimizi ne kadar Allah’a emanet etmemiz gerektiği. Ben aralık tarihimde hamileliğimi öğrendim şok oldum çünkü beklemiyordum. Öğrendiğimde 4 haftalıktı. Daha sonra 6. Haftamda kanamam oldu ve Protestan kullanarak 15 gün yattım. Kanamamın olmasının sebebi ise beden eğitimi öğretmeniyim ve kaşığıma öğrencim top atmıştı istemeden. Çok şükür onu bir şekilde atlattık. Daha sonra 12. Haftada ikili tarama testi yapıldı ve down sendromu riski 99/1 di. Doktorum fetal DNA önerdi enss kalınlığı ve burun kemiği normaldi sadece taramam riskli çıkmıştı. Tabiki bunlar sadece rakamlardı ama insan evladı olunca gerçekten çok farklı oluyor kafamdan bunu bir türlü atamadım. Başka test yaptırmadım herşey allahtan dedim ve yoluma devam ettim. 26. Haftamda yine okulda düştüm ve ayak bileği bağlarımı kopardım 15 gün raporlu yattım. Onu da atlattık çok şükür. 32. Haftamda doktor kontrolünde bir şeyler tersti. Doktorum bebeğimin karın çevresini küçük ölçtüğünü söyledi. 3 hafta geriye düşmüştü kilosu geriden geliyordu. 2 haftadır bir takip önerdi. 39. Haftaya doğru bebeğin suyu iyice azaldı ve son kilo tahmini 2650 gramdı. Ben heyecanla nasıl olacak diye bekliyordum. Suyu çok azaldığı için 39+1 de suni sancı ile Doğumu başlattık 12 saat sancıyla kaldım fakat rahmim bir türlü açılmadı. En sonunda sezaryen oldum. Ve korkarak girdiğim Doğuma. aklımda binlerce soru işareti vardı. Bebek sağlıklımıydı kilidine kadardı. Beni ne bekliyordu ? Allah’ıma çok şükür ki sağlıklı 3200 gram bir bebek dünyaya geldi. O an şunu anladım. Başımıza gelen her şey Allah’tan ve onu olduğu gibi kabul etmeliyiz. Bizi takip eden doktorlar evet çok önemli ama bazı şeyleri de Allah’a bırakmak lazım. Bebeğimin kilosu az diye üzüldüm hep ve sonuçta gayet iyi bir kiloda doğdu. Şu an yanımda uyuyor. Allahım bunu isteyen herkese nasip etsin inşallah. Hakkınızı helal edin lütfen uzun oldu 🥰🙏
Asliemirpeker Kubraisci masallah.. darısı bize.. tevekkül etmek herseyi kolaylastırır. Allah analı babalı büyütsün cnm benim
Deletedmom0043 Kubraisci maşallah, rabbim evladını sana bağışlasın mutlu sonla bitmesine çok sevindim, 😄 zaten o testler hep yalan birde yüzde 99 demişler
Smnl Kubraisci Allah sağlıkla büyümesini nasip etsin, acısını göstermesin. Siz de bebek de savaşçısınız maşallah size ❤️
Kubraisci rukiye-02 hayır canım öyle doğmadı çok şükür 🙏 doğsaydı da yine benim evladımdı ama sağlıklı şükürler olsun ki
Kubraisci Deletedmom0043 yüzde 99 değil canım. 99 anneden biri demek oluyor tabi bu da yüksek bir oran maalesef. Çok şükür ki yanımda ve sağlıklı 🙏
rukiye-02 Kubraisci o yüzden o testlere çok itibar etmemek gerekiyor demek ki çok sevindim Rabbim hayırlı evlat etsin inşallah 🥰♥️