_vesileaksoy
mrveklkann canım öncelikle şunu söyleyim. Kan pıhtılaşma bozukluğu kesin tanı koyulmadan aspirin ya da diğer türevlerinin kullanılması gelişmiş ülkelerde artık yok. Ama ne yazık ki Tr de her düşük yapana hemen kan sulandırıcı veriyorlar. Bir yılımı bu konuyu araştırmaya verdim şu an o ilaçların fayda sağladığı grup çok ileri genetik testlerle belirlenen çok nadir bir grup. Mesela bende genetik testlerde iki gen heterezigot çıktı. Amerikadayım bir sürü doktora gittim hepsi aynı şeyi söyledi kesinlikle kan sulandırıcı kullanmana gerek yok. En son yapılan çalışmalar yararın 0 olduğunu kanıtladı. Sadece tesadüfi o gebelikte sağlıklı kromozom ve gebelik olacaksa oluyor ve insanlar gebelik boyunca yok yere iğne aspirin kullanıyor. Aksine bana bu ilaçların risklerini saydılar ve her biri kanama olur lekelenme olur beyin kanaması vs asla müdahale etmeyiz sorumluluk senin olur kullanırsan dediler. Demek istediğim özetle Tr de her doktor çok kolay kan koyudur diye o ilaçları veriyor. Çok iyi bir doktora git. inşallah bebek sağlıklıdır sende başka sorun yokmuş. Ki o genetik çok nadir olan tüm genetik sonuçlar homozigot olan grup dışında normalde fayda sağladığı 0 kanıtlansa da veriyorlar. Tavsiyem çok iyi
Bir doktora git ve o ilaçları boşa kullanma. Ben Türkiye deki doktorlara uysam gebelikte burun kanaması yaşadım ve o ilaçları içmiş olsam kanama çok zor duracaktı. İnşallah her şey yolunda gider kimyasal tamamen ayrı bir durum ki kan pıhtılaşması ile ilgili bir bağlantısı yok. Senin kimyasal olmadığı belli kese bebek her şey yolundaysa hiç
Bir sıkıntı çıkmaz inşallah. Ayrıca genetik test yaptıranlar bilir sonuçlar altında bozukluk çıkanlara tedavi olarak yüksek doz folik asit ve kalsiyum önerilir yazıyor. Sen yüksek doz 5mg a kadar folik asit kullan kalsiyum magnezyum ağırlıklı sağlıklı beslen yeter. Ben olsam genetik detaylı tarama yapmadan kan sulandırıcı öneren doktora güvenmem ki
Güvenmedim çok şükür
Şimdi gebeliğimde her şey yolunda