Bellabells espalp inanır mısın 35 oldum bir kere Doğumu sormadım doktoruma.ben de çok rahatım ya 😂 dur bu sefer ben de sorayım.ben de 36 da gidecem.
Sevgimelegim Yurtdisinda yasiyorum bebek 4000 kg ustu olsada sezaryen hic søz konusu bile olmuyor. Duyduguma gøre turkiyede doktorlar cok korktuklari icin sezaryen direk ilk kurtulusmus gibi soyluyorlarmis. Burda bizim tipten insanlar yani, turkler geneli 3000-4000 kg arasi dogum yapiyorlar ve hic birinde saglik sorunu olmadikca sezaryen olmuyor. Danimarkalilar ise yapilarindan, yeme icme kulturlerinden olsa gerek ki 4500 kg 4700 kg kadar dogum yapabiliyorlar ve hepside hemen hemen arastirmalara, gøre normal, dogum yapiyorlar. Turkiyede neden sezaryen bukadar yaygin anlamis, degilim🙄 Ozel ve devlet ikiye ayrildigi icin diye dusunuyorum daha cok. Burda herkes hemen hemen halkin 97% devlette dogum yapiyor. Dort dortlukde degil hani 😁😁 bence dogum yapacaginiz gune birakin baktiniz olmayacak bir olay ile karsilasdiniz ozaman doktorunuzla, beraber ortak karar verip ne yapilmasi gerekse onu yapin yani kendinizi slk bogaz edip ay normal mi ay sezaryen mi diye efkamlanmayin. Unutmayin Allah ne isterse o olur. Bu arada 31 haftadamda bebek 2500 kg idi 37 de 3300 kg dendi. Suan 39 sali 40i tamamlicam cocuk 4000 olduysada olmusdur cunku doguma kadar ultrason yok 🤣🤣 oylede super bisi yurtdisinda olmak luksumuzden gecilmiyor her hsfta ultrasonda diiliz tr dekiler gibi 😅😄😄 Ondan belki cocuk 4500 kg felan olacak ama, korkuyom mu yooo nasilsa, cikcak oylede cikcak boylede, cikcak bol dua. Allah,herkese guzel dogumlar nasip etsn
mamyfat93 Sevgimelegim riske atmak istemiyorlar Türkiye’de. Bende kilolu doğmuşum . 4.3oo e kadar normal doğum yaptırırım dedi doktorum. Amin inşallah sağlıkla gelsinler bizlerde sağlıklı olalım ki onlara bakabilelim . 🌸
hilal_2323 mamyfat93 hepimizin derdi başka Vala kimi kilo alsın diye tıka basa yiyor kimi kilo almasın diye uğraşıyor Allah hepimize bebişlerimizle sağlıkla kavuşmayı nasip etsin
Nur9286 mamyfat93 kuzenim yeni Doğum yaptı 4,500 ile normal Doğum hemde bence üzülmeyin benek de gayet sağlıklı ve tontiş doğdu annenin durumu da gayet iyi 🥰