Fatos47- ben size kırıcı bir yorum yapmadım, hatta üzülmeyin diye çok çok hafif bir şekilde yazdım. Ama madem böyle düşünüyorsunuz ben de açık açık yazayım.
Benim ilk kızımda detaylı ultrason sonrası 4 hafta gerilik çıktı. Bana mikrosefali olabilir dendi. Her gidişimde ayrıntılı muayeneye tekrar tekrar girdim. Beyin kanalları açıktı, damarlarda kan akışı vardı, kafa çevresi geriden de olsa büyümeye devam ediyordu, genetik denildi. Sağlıklı doğum yaptım.
İkinci kızımda da doğum yapacağım gün 2 hafta gerilik çıktı, yine kafası küçük doğdu onda da kan alındı ultrason bakıldı sorun yok denildi.
Ama. Size direkt mikrosefali demişler. Alalım demişler. Mikrosefali tek bir hastalik değil. Kafa kemikleri büyüse de içeride beyin beslenmiyor, büyümüyor. Buna bağlı olarak da ek bir sürü hastalık çıkıyor. Tevekkül edin amenna. Ama ederken de biraz araştırın başınıza gelebilecekleri ki en azından hazırlık olsun demiştim. Ki var çevremde mikrosefali olan da hidrosefali olan da. İkisinin de problemlerini biliyorum. Rabbim hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin. Korktuğunuza da ugratmasin. İyi geceler.