Merhaba arkadaşlar 🤗
Normalde böyle bir başlık açmak niyetim yoktu ancak birkaç post altında cevapladığım cinsiyet tahminleri nedeniyle çok fazla soru geliyor. Ben de bana ait bir paylaşım altında toplamak istedim.
Ben yüzde yüz tahminler yapmak iddiasında değilim. Böyle bir itham altında kalmak istemiyorum. Yaptığım sadece genital bölgeye ve kafatası yapısına bakmak ve cinsiyet tahmini yapmak.
Bir kadın doğum doktoru değilim, ancak bu konuda epey araştırma yaptığım için az da olsa bilgi sahibi oldum. Tahminlerimi içimden geçene göre değil, yukarıda bahsettiğim özelliklere dayanarak yapıyorum. Yanılma payı doktorlar için olduğu kadar benim için de söz konusu. Doktorların en büyük avantajı büyük bir ekran karşısında hareket eden bir bebeği daha detaylı inceleyebiliyor olmaları. Yoksa doktorlar da genital bölgeye, pelvik yapıya bakarak söylüyorlar.
Ben ve benim gibi bu konuda tahmin yürütmek isteyen tüm arkadaşlar, cinsiyet tahmini sorusu soran arkadaşlarıma cevap verebilirler 😊 Cinsiyet tahmini isteyen arkadaşlardan ricam en az 12 haftalık bebek ultrason fotoğraflarını paylaşmaları. Zira 12 haftadan önce genital oluşumu söz konusu değilZ 12. Haftada genital bölge oluşumu sadece bir tüp şeklinde, bu tüpün mesaneye ve omiriliğe olan açısına bakıyoruz. Ve kafatasına. 15. Hafta sonrasında ise genital bölge netlik kazanmaya başlıyor. 20. Haftada %100 bir ayrım yapmak mümkün oluyor.
Haydi başlayalım 😍