Bende normal doğumdan korkuyorum oyüzden epidurel mormal tercih ederim eğer ki normale çatı durumum sancım açılmam müsait olursa.
Bide şöyle bir durum var normal doğumda sanki hiç dikiş olmuyormuş gibi konuşuluyor ama benim yengemin iç dış toplam da 30 -35 adetten fazla dikişi vardı, üstelik normal doğuma uygun demişti doktoru ama dikiş durumu hesaba katılmıyor maalesef. bi komşumuzun alt tarafını toplayamamışlar bile o kadar parçalanmıştı ki kuzcağız dikiş yapabilmek için toplayıcı bir alet kullanmışlar yani her bünyeye uygun değil normal doğum.
Ben bu örnekleri gördükten sonra 3-4 dikişli sezaryeni tercih edenlerdenim. 7 yaşında 24 sene önceki şartlarda apandist ameliyatı olmuş kişiyim karından olan ameliyat ağrısını da biliyorum oyüzden doktorla ayrıntılı konuşmak gerek doğum kararı verirken diye düşünüyorum.
Kendim açıdından baktığımda ; Normal doğum olup minimum 20 dikişle 10 gün oturup kalkamamak mı yoksa 3-5 dikişle 3-4 günde ayağa kalkmak mı? ben ikinciyi tercih ederim gibime geliyor...