Tuba35 Merhaba arkadaşlar, kolestaz teşhisi konan arkadaşlar var mı? Ve doktorlarınız doğumla ilgili ne söylediler? Ben 33+4 teyim. 37 de doğumu başlatacağını söyledi doktorum. Sizin doktorlarınız ne söylediler?
Tuba35 ikicocuklubiranne öncelikle el ve ayaklarımda kaşıntı başladı. Bunu doktora bildirdim. Karaciğer ve safra tuzu testi yapıldı. Karaciğer enzim değerlerim yüksek çıktı ve ursofalk diye bir ilaç verdi onu içiyorum şimdi kaşıntımı büyük ölçüde azalttı. Fakat ani bebek ölümleri olabiliyormuş bu rahatsızlıkta. Ondan ötürü 37 de alacağını söyledi bebeği.
ikicocuklubiranne Tuba35 bir kaç gündür bende aynı durumdayım ellerim ve ayaklarım ateş basıyor gibi oluyor kaşınıyor kızarıyor bugün kan verdim sonuçları bekliyorum ama tahammül edemiyorum ellerim ayaklarımın kaşıntısına
Tuba35 ikicocuklubiranne kolestaz olabilme ihtimalin var ama farklı bir kaşıntı türü de olabilir tabi canım. Bi sonuçta bekle bakalım. Ama eğer ayakların çok kaşınıyorsa kovaya soğuk suya koyabilirsin.
Tuba35 Nilveannesi10 2 tüp kan alınıyor. Biri karaciğer enzimlerinin kontrolü için. Bir de kandaki safra tuzu oranı için.
Duuyguum 23+3 üm benim de ayaklarımın üstünde kaşıntı oldu yarada oldular hatta ellerimin üstü ve iç bileklerim de de kaşıntı yara oldu böyle birşey olabilir mi bende de ilk defa duydum gördüm bunu dr a bildirmem mi gerekiyor ben kan akışı hızlı ve fazla olduğundandır diye tahmin etmiştim
Duuyguum Tuba35 Kemal kan tahilinden farklı birşeymi örnek varsa atabilir misin kontrole gittiğimde iki tüp kan aldı dr um ama ne için olduğunu sormadım o dA söylmedi herşey iyi demişti