Oznur9482 Merhaba ikili tarama testi yaptırdım sonuç 43000 de 1 idi normal olmasına rağmen doktorum üçlüyü de istedi şimdi de bana 122 de 1 yüksek risk diyor aklımı kaçırmak üzereyim fetal dna testi yaptırabilirsin diyor aynı durumu yaşayan var mı lütfen paylaşabilir misiniz deneyimlerinizi
cansuaydin Oznur9482 canım biz ikilise 1/20000 sonucu aldik ve 3luyu yaptirmayalim dedi doktorumuz..acaba başka bir risk unsuru mu gördü de 3luyu istedi🙄🙄
12_yil_sonra Oznur9482 fetal dna’dan Önce bence bir üniversite hastanesine gidin . Özeller hep böyle galiba
Esmaemenova Oznur9482 benide gonderdi onumuzdeki hafta gidicem 3 liye nasıl bir test acaba bilgi verirmisiniz? Kanmı alıyorlar?
Zuleyha18 Oznur9482 sadece dörtlü yaptırdım onu da devlette yaptırdım normalde özele gittiğim halde özel hastanelere güvenim olmadığı için 😑 bence risk yoktur kafana takma canım Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🙏🏻
Oznur9482 Özel hastaneye gidiyorum bilmiyorum doktorum çok fazla test istiyor ense kalınlığı burun kemiği falan çok güzel demişti o zamanlar sonradan üçlüyü yaptır dedi 17. Haftada bana biraz test yaptırmak için yaptırdı gibi gelmişti ama işte doktor yaptır diyince yaptırmak zorunda gibi hissediyor insan
GulinMert Oznur9482 bu testlere ücret oduyorsaniz onun için yaptır diyor olabilir Özel hastahaneler para tuzağı gibi Yada yaş çok büyükse o yüzden istemiştir belki
Ayce09 Haftamdayım 2 lide risk çıkmadı 3 lü ve 4 lü kafamı karıştırmak istemedim 22 haftada perinatolog gidicem gerek duymadım doktorada o sormadan direk kendim söyledim yaptırmak istemiyorum diye özel hastaneye gidiyorum ayrıca
Asel58 Bende benzer seyleri yasadım. 2li tarama normal cıkmıstı. 4lü yü yaptırdım down sendromu riski 317\1 cıktı. Perinatolojide detaylı ultrason yaptırdım baska bir bulgu bulunamadı. Ense kalınlığı ve burun kökü normaldi. Sadece göbek kordonunda sıkıntı cıktı bizim. Detaylı ultrason yaptırdınız mı siz? @
Berrinsoygazi Benim de 2 ki testim normal çıkınca perinatolog dr 3-4.lü teste gerek duymuyorum 21-22. Haftada detaylıya gelirsin dedi perşembe detaylıya gidicem bende özelde yaptırdım .2 li teste 550-600₺ verdim hatta unutmayın hiç bir test %100 doğru değil ama detaylı hariç 2.3.4 lüTestler hafta yükseldikçe risk oranı fazla çıkıyormuş o yüzden 2. Li temizse direk detaylı yaptırın diyor uzmanlar
Oznur9482 Berrinsoygazi ben üçlü test kan tahlili idrar vs 60 küsür tl vermiştim ikiliye de tam hatırlamıyorum ama 200 ü geçmemişti yüksek bi miktar ödemedim canım. Aslında can sıkmamak gerekiyor ama elde değil yarın başka bir özel hastanede detaylı ultrasona giricem
Oznur9482 Detaylı ultrason yaptırmadm 4 eylüle fakülteye randevu aldım şu an 19+3 ve yaşım 24 benim ve eşimin ailesinde down sendromu yok ikili haftasında sanırım 12. Hfta idi burun kemiği ense kalınlığı vs çok iyi demişti ki zaten olasılıkta baya düşük çıkmıştı yarın detaylı ultrasona girmeyi düşünüyorm devlette var sadece Sivas’ta riskli gebelik bölümü ona da gitsem biliyorum hemen alamayacak ve ben gerçekten ağlamamak için zor tutuyorum. Elbette yavrum o benim ne olursa olsun aldırmayacağım ama insan gerçekten korkuyor
Asel58 Oznur9482 seni çok iyi anlıyorum çünkü daha 1 hafta gecmedi üzerinden ben de aynı sorunları yasadım hatta keske hiç test yaptırmasa idim diye düşündüm. Sivas ta perinatoloji var numune hastanesinde ama önce kadın doğum doktoruna gidip onun oraya yönlendirmesi gerekiyormuş.
Oznur9482 Doktor senin durumundaki 122 anneden birinde down sendromu olmuş diyor ama elde değil gerçekten aptal gibi oldum konuşamıyorum düşünemiyorum
Asel58 Yigitbebek aynen bizim de öyle çıktı cok üzüldüm ama su saatten sonra yapılabilecek bir sey de yok çünkü öyle gelişmiş. Allah büyük insallah bi sıkıntı olmaz. Gelişme geriliği olabilir dediler bu yinden takip altında olmamız lazımmıs.
Asel58 Yigitbebek size ne gibi bir öneride bulunuldu bu konuda? Kac haftalık oldu bebeginiz bir sıkıntı yasadınız mı kordon problemi nedeniyle
Oznur9482 Zuleyha18 inşallah öyledir canım teşekkür ederim. Hastaneden hastaneye değişiyor mu ki güvenilirlik
Htcglgnaksy Oznur9482 bunu duymuştum 2 ki temiz çıkıp yaptırmayıp meğer yüksek risk varmış duymuştum bunu
Htcglgnaksy Oznur9482 doğdu canım otizmli doğmuş ben ilk bebeği öğrendiğimde bana tüm testleri yaptır demişlerdi . Bak kuzum aslında o testlerin hiçbi zaman %100 doğruluk payı yok hemen üzülüp kendini hırpalama ultrasonda ense kalınlığı falan nasıl çıkıyor
Mihri23 Merhaba 16 haftalık gebeyim ve üçlü test yapıldı anlayan varsa yardımcı olabilir mi ? Teşekkürler estriolE3 0,7 HcgDown 24521 AFPDOWN 30,9