Herkese merhabalar. Gebeliğimin başından beri buralardayım. Birçok Doğum hikayesi okudum, çoğunda duygulandım. Allah bana da nasip etti Doğum hikayemi yazmamı. Buyurun.. 💜
13 Ağustos gecesi artık 40+0 olmuştuk, saat 2de suyumun gelmesiyle doktorumu aradım. İstersem hastaneye gidip NST’ye girebileceğimi istersem evde biraz daha bekleyebileceğimi söyledi. Ben de evde kalmayı tercih edip hafif olan sancılarımı evde karşıladım. Sabah 10da hastaneye gittik enfeksiyon riskine karşın. Henüz 1 cm’lik açıklık vardı. Antibiyotik iğne yaptılar, biz eve geri döndük. Akşam 7de sancılarım sıklaşınca hastaneye tekrar gittik. Açıklığım 3 cm’di. Doktorum yatış yapılmasını istedi ve serüven başladı. ☺️ Hemen doktorum ve doulam yanıma geldiler. Onların desteği olmasaydı asla normal doğum yapamazdım. Nefes egzersizleri beni çok rahatlattı. 4,5 cm iken epidural aldım açıkçası bununla daha da rahatladım. Her kasılmada kızım bana bir adım daha yaklaşıyordu. Çok heyecanlıydım. Sürekli açıklık kontrolü yapıldı. En sonunda 14 Ağustos saat 1.30da tam açıklık oldu ve biz doğumistana doğru yola çıktık. 🤗 Doktorumla beraber makyaj yaptık. Müzik ve muhabbet eşliğinde doğumum başladı. Eşim her daim elimi tuttu, desteğini asla esirgemedi. Saat 1.59da kızım kucağımdaydı. Allah’ım bu nasıl bir duygu? Bu nasıl bir hafiflik? Çok çok güzel ve anlamlı. Hemen kucağıma verdiler. Ten tene temasımızdan sonra bakımlarını yaptılar.
Şu an 4 günlük benim güzel Defne’m. 🌿Allah hepinize sağlıklı, güzel doğumlar nasip etsin. Sağlıkla kavuşun miniklerinize. Hepinize sevgiler. 🌸