ilkbahar_23 34. Haftada el kaşıntısı diye açmıştım bu postu 37. Haftaya girdim şimdi her yerim kaşınıyor. Genital bölgem bile 🤦🏻♀️ Dr a gittim tahlillerim temiz kolestaz yok safra kesesi asitleri normal... alerji hapı verdi. Nemlendirici ve kaşıntı hapı verdi hiçbiri bi işe yaramıyor gece uykudan uyanıyorum saatlerce kaşınıyorum uyuyamıyorum. Ağlatıyor artık öyle böyle değil nolur bi bilen varsa tavsiye versin dayanamıyorum artık 😓
smyr35 ilkbahar_23 kesinlikle tahlil yaptırın karaciğer enzimleri için enzim yüksekliğinde kaşıntı olabiliyor
Hllswm ilkbahar_23 canım özellikle el ve ayak kasıntısı gebelik kolestazından oluyor ihmal etme biran önce karaciğer enzimlerine baktır
ilkbahar_23 smyr35 birkaç ay önce zaten yüksekti ama düzene girdi. Bütün vücudum kaşınıyor şuan ama en çok ellerim 😓 benim de aklıma gelmedi değil inş ondan değildir
smyr35 ilkbahar_23 kaç haftalıksınız. Bence tekrar baktırın değerlerinize. Bence de inşallah ondan değildir. Benim de enzimlerim yüksek safra asit değerim de yüksek kolestaz tanısı koyuldu bana. Bende de aşırı değil ama kaşıntı var.
smyr35 ilkbahar_23 benim kaşıntım çok fazla değil ama değerlerim yüksek safra asit testim de yüksek çıktı. Kolestaz tanısı koyuldu.İnşallah sizde bişey çıkmaz geçici bir durumdur umarım. Çok geçmiş olsun
Dilekharun smyr35 benim el ve ayaklarimda çok kaşıntı var bunun için hangi tahlilleri yaptırmak gerekiyor
smyr35 Dilekharun karaciğer enzimleri olan ast alt alp değerlerine bakılması lazım öncelikle. Aslında siz doktora kaşınıyorum sürekli derseniz bunları isteyecektir