Herkese merhaba arkadaşlar doğum yapalı tam tamına 20 gün oldu ama hikayemi yazmak bugüne kısmet oldu. ☺️ Nereden başlasam bilemiyorum ama şöyle konuya gireyim ben plasenta previalı bi anne adayıydım. Bebeğimin eşi en başından beri aşağıdaydı. Bu durumu detaylı ultrasonda öğrenmiştim. Bebeği besleyen sağ ve sol damarımdan soldaki tıkalıydı. 32. Haftama kadar coraspin kullanmam gerekiyordu öyle de yaptım. Bebeğin eşi zamanla yukarı çıkmaya başlamıştı normal doğuma bi engel yok gibiydi. Fakat ben son haftalara doğru kendimi çok yorduğum için durum iyice kötüye gitmeye başladı. Eşimin ailesiyle evlendiğimizden beri görüşmüyorduk.Kayınvalidem temizlik hastası. Doğumdan sonra ilk defa evimize gelecekler diye düştüm ev temizliği telaşına ve kendime hiç dikkat edemedim. 34. Haftadaydım doktor kontrolüm vardı. Muayenede doktorum bebeğin eşinin iyice aşağı indiğini, plasentada kanama alanlarının arttığını, bol bol dinlenmemi ve ufak bi kanamam dahi olsa mutlaka hastaneye gelmem gerektiğini söyledi. Bol bol yatmam gerektiğini tuvalet ihtiyacı haricinde kesinlikle kalkamam gerektiğini kendimi yormamam gerektiğini söyledi. Tabi ben maalesef yine dikkat edemedim. 😔 35. Haftamdaydım günlerden 30.07.2019 salı. 😍 misafirim gelecekti ufak tefek hazırlıklarımı yaptım misafirler gelmeden duşa gireyim dedim. Duşumu aldım tam banyodan çıktım ki suyum boşaldı ve suyum boşalırken aynı zamanda bir sürü kan boşaldı bacaklarımın arasından.. banyo paspaslarım korkunç derecede kan olmuştu tabi ben o halde görünce iyice korktum evde bastım çığlığı 🙈😁 eşimi aradım hemen gelip beni giydirip hastaneye götürdüler. Acilen sezeryana alındım ve 2500 kg dünyalar tatlısı bi prense kavuştum. Oğlum erken doğduğu için solunum sıkıntısı yaşadı. Suyumda birden boşalınca birazda öyle oksijensiz kaldığı için 6 gün küvözde kaldı. Ama şimdi sağlığı çok iyi çok şükür. Benim bu yaşadıklarımdan sonra size verebileceğim tek tavsiye daha doğrusu özellikle plasenta previalı hamile arkadaşlarıma verebileceğim tek tavsiye ne olur doktorunuz dinlenin diyorsa mutlaka dinlenin benim gibi yapmayın bol bol yatın istirahat edin ayaklarınızı yukarı uzatın doğurana kadar kendinizi bütün yorgunluktan, stresten muhafaza edin. Benim hikayem böyle.. eğer sorularınız olursa seve seve yanıtlarım. Herkese hayırlı doğumlar diliyorum arkadaşlar 🤗🤗🤗