Ben durumu bir kez daha izah edeyim en iyisi daha önceki yazılarımda vardı ama şimdi triploidi yazınca millet olayı dine getirdi engelli çocuk aldırıyorum diye...25 temmuzda doktorum ense kalınlığını yüksek gördüğü için nipt yapalım dedi ben de eğer down falansa kendimi en azından ona göre eğitirim diye kabul ettim yapıldı sonuç temiz geldi fakat bu kez doktorumuz bebeğin boynunda bir kitle gördü ve başka bir perinatologtan destek istedi.Yönlendirdiği doktor plasentamda ciddi
bir anormallik olduğunu bebekte de 4 sorun tespit ettiğini ve cvs yapcağını söyledi yaptırdık.Arefe günü sonuç TRİPLOİDİ yani yaşamla bağdaşmayan kromozom anomalisi olarak geldi yani bebek ya beni zehirleyecek ya 18. Haftadan itibaren çok kanamalı bir şekilde düşecek ya ölü doğacak ya da maksimum on gün yaşayacak.Talasemi taşıyıcısıyım ve kan değerlerim çok düşük son beş gündür sürekli kanamam var.Gebeliği sonlandırmak için doktorlar bugün baktıklarında plasentanın tamamen rahimi kapattığını ve eğer alttan ilaç verirlerse ameliyathaneye bile yetiştirelemeyeceğimi ve kucağıma alamayacağım bir bebek için asla tasvip etmedikleri bir durum olduğunu ancak sezaryen yapmaya mecbur olduklarını açıkladılar.Hatta ve hatta ameliyat sırasında kanama durdurulamazsa rahimimin bile alınabileceğini söylediler.Ben yavrumu bırakmamak için çok direndim anlayacağınız.Yaşım 34 bu tür gebeliklerin sonlandırılması akabinde beta hcg düşmüyor ve bir yıl gebelik yasaklanıyor.Son bir aydır hayatımın en zor günlerini geçirirken bir de bugün tüm bunlarla karşılaştım ve inanın şu an evimde uyumakta olan herkesi ben teselli ediyorum.Bundan sonra tek duam rabbim kucağımı boş koymasın olur ancak.