Esrala 21 haftalık hamileyim aşırı derecede şişlik var el ayak yüz ve bacaklarda cok erken daha ödem için diğer gebeliklerimde son ayalarda yaşamıştım ama bu erken daha
Kovaburcu Esrala bende de öyle 21 . Haftada basladı terliğin izi galan kalıyor ayagımda ayagım hamur gibi😂suan 23 üm azaldı gibi
Kerem_alyadua Esrala ayaklarda olabilr ama ellerde yüzde olması özellikle normal değil tansiyonunu kontrol et idrar tahlili yaptr gebelik Zehirlenmesi olabilr
Derya0707 Esrala ben 30. Haftadayım canım 28. Haftada ev taşımıştık ve hem çok ayajra kaldım hem çok yoruldum haliyle sadece o dönemde ödem sorunu yaşadım ayagımın üstüne serçe parmakla bastırınca parmağın yarısı içeri çökğyordu o derece dinlendim bol su içtim ekmek ve şekeri kestim hemen düzeldi
Yasosss Esrala bol su iç canım tuzu azalt dinlen tansiyon takibi yediklerine dikkat et şekerli gıdalarlan uzak durmaya çalış dikkat edersen bir şekilde düzene giriyor Tansiyon takibini de mutlaka yap tabi o da önemli.
Atikeemre14 Anne6161amine kesınlıkle katılıyorum sıze ben 17 haftamda basladı sıskınlık halen devam edıyor 6 ayda sekerım cıktı suan ınsulun vuruluyorum ama tansıyonunuda atlamamak lagzım
Nazli_zeyno9 Tuzu ve ekmeği azaltın bırde tansıyon takıbı yapın bence sabah aksam allah korusun yuksek tansıyonda gebelık zehırlenmesı olabılıyor
HavvaCenk 28 haftalık gebeyim hem çok fazla kilo aldım 16 kilo kadar hemde son zamanlarda 10 dk yürüsem dahil ellerim çok fazla şişiyor uyuşuyor, aynı zamanda yüzümde şişiyor. Normal mi ?
Yasosss HavvaCenk dikkat etmen lazım canım bol su iç tuzu azalt ayaklarını zaman zaman yüksek yerlere koy bununla birlikte şekerli karbonhidratlı gıdalardan da uzak dur sadece bebeğine kilo aldırcak şeyler ye tansiyon takibini de yapmayı eksik etme ayrıca şu an bu şekilde idare edersin bir şekilde ama son zamanlarında çok zorlanırsın bir an önce al önlemini.
Esrala Yasosss suyu bol içerim ama ekmeğe düşkünüm tuzda tansiyonu düşük biriyim hep normalden düşük cıkıyo ama inş büyük sorun cıkmaz aynen dediğin gibi son aylardan korkuyorum şimdiden yürüyemiyorm oturup kalkarken cok zorlanıyorum hayırlısıyla geçse bu günler
HavvaCenk Yasosss Yasosss Aynne canım biraz daha dikkatli olmam lazım. Zaten yakında kontrolüm var o zaman daha detaylı sonuç alıcam
Yasosss Esrala şekerine falan da bakıcaklardır daha zaman var sen dikkat et belli dönemler vücut yapıyor böyle bence en başından her şeye dikkat etmek lazım ekmeği biraz azaltmayı dene beyaz yeme tam buğdaylardan 2 şer dilim falan şartla kendini hamur işini tatlıyı kesebiliyorsan kes ama canım çekiyor diyorsan haftada bir olcak şekilde azalt geçer ama bence merak etme son haftaları gördükten sonra önceki haftalarda yaşadıklarım bir şey değilmiş diyeceksin 🙂
Esrala Yasosss şimdiden merak etmeye başladım son ayları korkuyla 😁tatlı yiyemiyorum hamur işide yok ama nasıl bu haldeyim bilmem
Yasosss Esrala oluyor canım ben de 26. Hafta da mı ne tam emin değilim ayaklarım bacaklarım bir anda şişti altları yanıyordu sürekli zar zor yürüyordum sordum doktora noluyor diye o da tuz yeme bol su iç ayaklarını yüksekte tut falan dedi işte dediği gibi yaptım sonra geçti benim bir de çalışıyordum o dönem aktifdim belki onun da etkisi olmuştur. Her hafta farklı bir şeyler oluyor bünye alışıyor ama sonra herhalde 34-37 hafta arası da belimin kalçamın ağrısından yürüyemiyordum şimdi 38+2 oldum o ağrı yok farklı ağrılar var en zoru sonlar ama bir de sıcaklar 😌