Arkadaşlar bu benim ilk doğumum.Mayısın 23 ünde normal doğum yaptım.Çok şükür sağlıklı bir oğlum oldu.Hamilelik döneminde hergün bol bol araştırma yaptım.Gereksiz birşey almak istemedim ve herşeyin kalitesine, uygun fiyatlı oluşuna, uzun ömürlü olmasına... dikkat ettim.Bunun sonucunda kendime bir alışveriş listesi hazırladım.Doğum yapalı iki ay oldu ve iki ay sonucunda aldıklarımı değerlendiriyorum:
BEBEK ARABASI
Kraft fit travel set bebek arabası aldım.Araştırmalarımda kolay açılan,sepeti büyük olan ve çok yer kaplamayan bebek arabaları önerilmişti.Ancak benim şahsi aracım var. Bebek arabasını aracımdam hiç indirmiyorum ve gittiğim yerlerde hemencecik kullanıyorum.Pusetini araca bağlayarak oğlumu güvenli bir şekilde götürebiliyorum. kraft fit in sepeti geniş ve kolay açılan bir araba ama hantal.Malum istanbulun kaldırımlarında sıkıntı yaşanıyor(özellikle sokak kaldırımlarında)Pusetini ilk başta makul boyutlarda gördüm ama oğlum doğunca ne kadar küçük geldiğini gördüm.0-13 kilo arası olan pusete şuan 7 kilo olan oğlumu koyduğumda yandan sıkıştığı için kolları önde oluyor ve boynu öne katlanıyor. Ne kadara aldın diye sorarsanız 2000TL ydi aldığımda.
ANNE YANI YATAK
Ebebekten baby and plus marka anne yanı yatak aldım.Tipi chicco ya benziyor ancak bunun fiyatı daha uygun.chicco 1000TLydi baby and plus ise 600 küsürdü.Oğlumun ilk ayında sıksık kullandım çünkü yanımda uyursa ona yanlışlıkla vurmaktan veya boğmaktan çok korktum.Şimdi ara ara kullanıyorum ama çoğunlukla benle yatıyor.Ben biraz tembellik yapiyorum ama siz azimliyseniz bu yatağı önerebilirim.Sallanma özelliğide var ama çok ses yapıyor.uyutmak yerine uyandırıyor diyebilirim.Bu yatakların kötü yanı ölçülerine uyumlu nevresim takımı yok.Eğer alırsanız bir de nevresim takımı yaptırın.Ben 1 adet yaptırdım ve yeterli oldu.Ben bebeğime oda yaptırıcam her uyandıkça odasından alırım diye düşünüyorsanız bu düşünceden vaz geçin.Gecenin köründe sürekli uyandıkları için kendinizi yorarsınız.Bu beşikler 6.ayına kadar kullanılabiliyor.
KIYAFETLERİ
1.ay dan 12. Aya kadar kıyafetlerini çok olmamakla birlikte satın aldım.Öncelikle mayıs ayıda olsa 1.ayında kesinlikle kısa kollu olmuyor.Çünkü üşüyorlar.Allahtan bir iki tane almıştım.Çabuk büyüyorlar giymediği bi iki tane ve bir kere giydiği bi kaç tane kıyafeti oldu.şuan 2 aylık olan oğlum 3-6 ay bedeni giyiyor.Kilonunda bedende etkisi oluyor.Bundan dolayı 3-6 ayı kıyafetleri çoğunlukla uzun kolluydu.Kısa kollu birşeyler almak zorunda kaldım. Atletlerini lc waikiki den aldım.Kıyafetlerinin altına desenli atletler giydirmeyi sevmiyorum.Atletlerden memnun kaldım.Koton,zara,hm,carters markalarına bayıldım çok kaliteli malları var.Lc waikikinin mallarıda iyi.Ebebek deki markaları cok beğenmedim.Hediye olarak en çok kıyafet geliyor bu yüzden çok almayın.
BEBEK BEZİ
Sleepy marka kullanıyorum çok memnun kaldım.Öncesinden stok falan yapmayın seçtiğiniz marka pişik falan yapabilir.Benim oğlum seçtiğim markayı hemen kabul etti.😂 yenidoğan 5 paket, 2 numara bez 5 paket, 3+ numara bez 3 paket(jumbo) bu miktarlar yeterli oldu ve hiç artmadı.Günde yaklaşık 8 adet falan kullaniyor.Şimdi 4 numara sipariş verdim.
ISLAK HAVLU
Her yerde önerilen unibaby yenidoğan ıslak havlu bende aldım memnunum ama geçen sleepy natural kullandım.o da gayet iyidi hatta daha iyi sanki.çünkü unibaby yapışkan bi his bırakiyor ama sleepy öyle değildi.
PİŞİK KREMİ
Her yerde önerilen sudocrem.Bende aldım ama pek kullanmadım.Oğlum pişik daha olmadı.
ŞAMPUAN
Sebamed kullanıyorum memnunum.Bebek yağıda aynı marka ama isilik oldu doktorlar pek önermiyor yaz aylarinda.
BURUN ASPİRATÖRÜ
Chicco physioclean kullanıyorum çok memnunum.En yumuşak uç bunda var.Kesinlikle almalısınız cok lazım oluyor.
DETERJAN
Dalan roxy toz sabun.Memnunum ve güzel kokuyor.
BANYO SÜNGERİ
Bebedor banyo süngerleri güzel yumuşak.
BEBEK ÇANTASI
Termal gözlü bebek çantalarını görmüşsünüzdür.Bildiğiniz elim kolum o çanta.
Çok memnunum.
GÖĞÜS POMPASI
Aventinkini aldım.Çok memnunum.İlk zamanlarda çok işime yaradı.Göğüs ucları yara oluyor.Arada bir oğluma biberonla süt verdim.Bu sayede göğüslerim iyileşti.
BİBERON
Avent natural aldım.Damlatıyor diye şikayet vardı ama benim başıma gelmedi.Avent biberonu avent ürünlerinin bir çoğunda uyumlu.Yani biberonun emzik kısmını dilerseniz suluğuna takabiliyorsunuz.Biberonun şişe kısmını pompaya takabiliyorsunuz.