Sibel6 Arkadaşlar 6+1 gün hamileyim. 4 farkli doktora gittik 3 tanesi dış gebelik büyük olasılıkla dedi. Herşey normal gidiyordu aslinda. Hiç kan gelmedi. 1 senedir sol kasiğımda olan ağrı için orada dış gebelik olduğunu söylüyorlaf çok hafif bir kese nin normal yerinde oldugu kalp atisini alamadiklarini soylediler. Betahcg 6533 cikti daha oncede artisi normaldi yarin yine kan alinacak. en son yarin karar verilecek.tekrardan sadece bir doktor dis gebelik kesinlikle degil dedi. Basina boyle bir olay gelen var mi ?sol taraftaki golgede de buyume oldugunu soyledi bir doktor
Sumeyye_g Sibel6 dış gebelikte bile normal gebelik gibi kan değerleri artar kan sonucun ama öyle bişey varsa sakın bekleme çünkü tüplerine zarar veriyor inşallah öyle değildir ama öyleyseler şakın bekleme diğer gebeliklerin için sağlıklı bir ortam hazırlanması için geç kalma tedavini görürsün ona göre rabbim tekrardan nasip eder inşallah sağlıkla benimde ilkinde boş ti kesem sonra kendiliğimden düştü şimdi tekrar nasip etti rabbim çok zor bir durum ama rabbim kimseye yaşatmasın isteyen herkese sağlıkla nasip etsin inşallah
Deletedmom0043 Sibel6 prof yokmu bulunduğun yerde, iyi bir doktora git ve ne derse yap çünkü Allah korusun dış gebelikse ve tüpün patlarsa, tüpünü kaybedersin. Bir daha gebe kalırsın üzülme ben iki düşük yaptım, tüp kaybetmek daha zor bebeğin kaynağı o çünkü
Daphne Sibel6 Dış gebelik şüphesi varsa bence bir eğitim araştırma hastanesine de gidin. Kesin tanı koyulsun. Ben de dış gebelik geçirdim iki özel hastane anlayamadı tam durumu. Eğitim araştırma hastanesi hemen tespit edip müdahale etti. Beklemeyin eğer dış gebelikse hemen müdahale edilmesi gerekir. Hafif kahverengimsi bir kanama da mı olmadı. Ben çamaşırimda değil de peçetede fark etmiştim. Kramp gibi şiddetli bir ağrı da girebilir sağ veya sol taraftan dikkatli olun. Umarım dış gebelik değildir tabi.
Ecrinbzkrt espalp cnm bende dış gebelık degıl ama boş gebelık gecırdım ve sana 8 9 haftaya kadar beklemenı tvsıye ederım cunku o zaman daha net belli oluyır hersey benım doktorum bı ıhtımal dıe hep bekledı acıl karar vermedı kesem gorundugu halde
Sibel6 Çok teşekkur ederim. Umutlarim tükeniyor:( ya kesedeyse diye düşünmeden edemiyorum. Bir yandan annenin canini tehlikeye atamam diyorlar:( napacagimi sasirdim.
espalp Sibel6 evet sıkkntı orda dış gebelik tehlikeli. Benim değerim seninki kadar yükselmemişti. Kanamam vardı ama değerim yükselmeye devam ediyordu. Durumumuz baya farklı o yüzden bi şey diyemedim. Ben hiç kese görülcek değere yaklaşmamıştım ama kanamaya rağmen artış vardı. Ne desem yanlış olur 😔
espalp Ecrinbzkrt dış gebelikte 8, 9 hafta beklerse bu bhcg değeri ile tüpü patlar, iç kana olur. Değeri yüksek iki günde bir düzgün olmasa bile artmaya devam etse çok tehlikeli olur. Dış gebelik o kadar uzun süre beklenebilecek bir şey değil
Ecrinbzkrt espalp baska doktor dış gebelık degıl dıyınce beklesın dedım ama tabı bılgılı olan o konuda daha iyi aydınlatır yoksa tabıkı dış gebelık varsa dedıgınız gıbı beklemesı iyi degıl
Sibel6 Oeki simdiye kadar hic kan gelmemesi normal mi peki doktor tuhaf bakiyor kahverengi gelmistir diye ama hic gelmedi
Sibel6 Çok geçmiş olsun:( benim deger artisi da normal cikiyor sol taraf agrimi gostermeseydim kese de var dediydi doktor. Gostermesem hicbirsey demeyecekti. Butun kan degerlerimde normal. Allah sabir versin kafamda bir suru soru isareti kurtaj diyorlar acik kapali ameliyat diyorlar igne diyorlar ama yarin da bir umut var
Melinarya Ben yaşadım dış gebelık ve doktor bilemedı patlamış üçğün olmuş öldürüyodu nerdeyse benı kanama olmuyor biranda kasıga bir agrı gırıyor gecıyor en son Ağrı’da dayanılmazdı hastaneye yatış yapıldı sonra acıl amalıyata alındım gerçekten erken teşhis hapla ilaçla tedavı edılıyor geç olduğu için benım sezaryandan büyük amalıyat atlattım tam 5 ay kendıme gelemedım tabı bu sıra içinde kızımıda hamıle kaldım 18 sene sonra 🙏
Sibel6 Aslında istanbuldayım. Liv bahçeşehirde Billur küpelioğluna gittim. Medihausta Kamer Tezer Özere Büyükçekmece de Erdal Arık a ve Medilife ta Selda Örnek Hanımoğlu na gittim. Aranızda onlara giden oldu mu hiç?
Daphne Sibel6 Ben çok küçük bir leke fark etmiştim kahverengimsi. Umarım her şey yolundadır gebeliğinizde.