aselzumra Haftama grdim şimdi çıktım hastaneden 2 hafta önce sormuştum doktora doğum şekli nasıl olur diye kan sulandırıcı iğne kullandığım için 36 da karar verelim demişti şimdi sordum ben çatı muayenesi yapck diye düşündüm bebeğin kafası aşağıya dönmüş normal doğuma uygun dedi ilk hamileligm belki ćatm uygun değil böyle olup sonra ki haftalarda çatı muayenesi olan var mı
Oglusannesii aselzumra bebeğinin kilosu müsaitse ondan demiştir kendine güveniyor demekki doktor zaten türkiyede abartılıyor bu çatı mevzusu
Lavinia5 aselzumra canım Amerikan basımı bir gebelik kitabı okuyorum. Aslında kişinin normal Doğuma uygun olup olmadığı Doğum anında belli olurmuş. Çatı muayenesi hikaye diyor. Ki ben arkadaşlarımdan çok duydum çatın dar deyip normal Doğum yapanı yada normal Doğuma girip saatlerce sıkıntı yaşadıktan sonra sezeryana alındığını.
Elininanasi aselzumra belki erkendir diye bakmamis açilma baslar diye.benimde 36 haftada bakilmadi bebek kanala inmisdi normal dogum pozisyonundaydi.hemde kordon dolanmisdi.ben bana bakicakmisin dedim.yok dedi erkendir dedi 37 38dd bakicam dedi eyer kordon acilirsa.oda açilmadi sezeryan karari verdi
BenMathilda aselzumra canım benim çatım basikti, dardi yani, bebek de 3,5gun uzerindeydi, normal doğum yaptim Allahin izniyle doktor dogum oncesi muayene etti bi basiklik var ama dogumuna engel olmaz dedi
Ozgehasan aselzumra kuzenime de cati muayenesi yapmadan normal doğum dedi ama gece sancısı geldi hastaneye gitti sezeryan a alındı kanaması olmuştu suyu da bitmiş
Oglusannesii aselzumra dediğim gibi çatı mevzusunu burda abartıyolar çatısı dar olanlara bile 3.5 a kadar doğurabilir vs deniyor ama işte 🤷🏻♀️
aselzumra Oglusannesii yani stres yapmayaym o zmn suan için bebeğin kilosu 3 olmuş akışına brakaym o zmn
Zeynepegee aselzumra bende kan sulandırıcı kullanıyorum ama benimki daha çok erken 18 haftaligiz bende sezeryanla olmak istiyorum kanama durumu nasıl olacak vs konularini merak ediyorum
aselzumra Oglusannesii ama insan ister istemez bi tedirgin oluyor ben yapsın istedim yada ilk hamileligm diye bilmiyorum biraz da korkuyorum galiba
aselzumra Elininanasi yani erken aslında haklısın bende bi sorun yok bişey demedi hersey yolunda bebeğin kafası dönmüş normal doğuma uygun dedi bende ççatı muayenesi yapmaynca direk öyle söyleyince ister istemez bi tedirgin oldum
aselzumra Zeynepegee inan canım benmde bu soru aklımda ama kan sulandırıcı normal doğuma engel değil diye biliyorum öyle olsa direk sezeryan derdi
aselzumra BenMathilda anladım canım ne bileyim ben 36. Haftada karar verelim deyince kendimi ona hazrlayp gttim yapmaynca direk uygun deyince sasrdm
Elininanasi aselzumra yok canim benim doktorda bana oyle dedi Ilerds bakicak cok guman bakmamis olamaz korkma iyi olucak simdiden tedirgin olma.yami bebek dinmusse butun doktorlar oyle diyo uygunsun diyo rahatsiz olma Erken sadece açilmayi tetikler diye bakmamis cok guman
dvran22 aselzumra kan sulandırıcılarin etkisi 12 saat sürdüğü için normal doğumâ engel değil ..bende kan sulandırıcı iğne kullanıyorum doktor normal doğuma engel iğneler değil dedi, bakalım benim bebişte doğum pozisyonu almış şu an 35 haftalığız 37 ile 38.hafta arası çatı muayenesi olacağım😊ama bebeğim çok kilolu olmadığı için çatı dar bile olsa normal doğum yapılabilir inşaallah