Merhaba. 10 aylık evliyim eşimle hemen Bebek istiyorduk şükür ki nasip oldu. Tam 1 Ocak günü sürpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim. Sürpriz diyorum çünkü adetimin üzerinden 9 gün geçmesine rağmen gebelik testleri negatif çıkıyordu. Basit bir grip sebebiyle acile gittiğimde kanımda belli olmuştu oğlum. Geç döllenmeymiş büyük sürpriz olmuştu bizim için. Hamileliğim 4. Ayıma kadar birazcık zorluydu. Tam 5 kilo vermiştim mide bulantısından çok iştahsızlığım vardı ama ondan sonrası çok rahattı. Tam 13. Haftada oğlumuzun olacağını öğrendik. O günden hazırdı ismi Ali Olacaktı. 4 ayın sonrasında öyle güzel hamilelik geçirdim ki anlatamam. Hem çok rahattı hemde çok güzel. Hiç ağırlaşmamış aşırı karnım şişmemişti 10 kilo almıştım toplamda. Geçen hafta Pazar akşamı kaşıntı tuttu beni. 1 aydır arada avuç içlerim ayaklarımın altı falan kaşınıyordu ama ben ödeme bağlamıştım o gece bi başka kaşıntıydı. Sabah 4.30 civarı kalkıp hastaneye gittik o gün kan alındı tahliller yapıldı ve gebelik kolestazı olduğumu öğrendim tam 35. Haftamdı. Doktor ertesi gün için aç gel yarın sezaryene alıcaz seni dedi bebeğim çok küçüktü daha çok korkmuştum. Ertesi sabah aç karnına sezaryene giricem diye gittim hastaneye. Başka bir doktor vardı malum bayram sebebiyle tatildi ve nöbetçi doktor kimse kararı o veriyordu. Doktor yatış kararı aldı hem takip edelim hem bebek birazcık daha büyüsün dedi. 3 gece hastanede yattık değerlerim yükselmeye devam etmişti hep hiç bir düzelme yoktu. Devlet hastanesi olduğu için odalar 2 kişilik o 3 günde 2 tane sezaryen olan hasta gelmişti odama onların o çığlıkları izlemeleri beni çok aşırı korkuttu doktora söyledim bu durumu psikolojin iyice bozulmasın git evine Pazartesi gel Doğuma alalım 36. Haftana girmiş oluyorsun nasılsa dedi. Evime geldim hemen Doğum için temizliğe giriştik. Hastane çantam hazır değildi bebeğin bi sürü eksiği vardı çıkıp alışveriş yapıp Pazartesi’ye hazırlandık. Gece heyecandan ve korkudan uyuyamadım sabah 9da hastanedeydik bi sürü testler yapıldı edildi saat 14.45te ameliyata alınacağım söylendi. Giyindim hazırlandım Harika bi ameliyat ekibi vardı karşımda. Ameliyat haneye geldiğimde bana spinalin avantajlarını ve dezavantajlarını anlattı daha sonra komple mi yoksa spinal mi istediğimi sordu spinal istedim. Sedyede oturur pozisyona getirildim anestezi uzmanı herşeyi anlatıyordu bi yandan diğer yandan da iğneyi hazırlıyordu. 2 doktor yanımda ellerimi tutup beni sakinleştirmeye çalışıyorlardı destek oldular çok. İğne yapıldı ama nerdeyse hiç hissetmedim bile çok korkuyordum oysaki ondan. Sondadan çok korkuyordum bi de o da hiç acımamıştı. Sonra ameliyatım başladı doktor herşeyi anlatarak yaptı 5 dakika sonra bi ağlama sesi minicik oğlum dünyaya gelmişti bebeğimi temizleyip yanağıma koydular. Doya doya kokladım onu sonra götürdüler 45 dk kadar daha kaldım ameliyathanede hiçte korktuğun gibi geçmedi herşey çok rahattı. Odaya çıkarıldım bebeğim 2890 doğmuştu küveze girecek diye çok korkmuştum ama herşey yolundaydı çok güçlüydü alim. Ameliyat sonrası yanıma geldi emzirme çalışmalarına başladık ilk saatler uyuşuk olduğu için insan rahat oluyor 3-4 saat sonra uyuşukluk geçince ağrım başladı 1 saat kadar o ağrıyı çektim sonrasında ağrı kesici yapıldı ve rahatladım. Bol bol yürüdüm bol bol yedim sütüm olsun diye çok şükür herşey yolunda gitti ve çarşamba günü taburcu olduk. Şuan evimizdeyiz alışmaya çalışıyoruz tek problemimiz Ali biraz erken doğduğu için genel olarak hep uyuyor uyandırmak zorunda kalıyoruz emzirmek için ayak altlarını gıdıklıyoruz burnunu sıkıyoruz öyle emziriyoruz beyefendiyi. Dünyanın en güzel hissi olabilir gerçekten annelik. En güzel bağımlılığı en güzel duygusu. Şuan oğlum çok iyi benim ise aşırı baş ağrısı sorunum var ayağa kalkınca gözlerimden istemsizce yaşlar akıyor ama sanırım vücut narkozu böyle atıyormuş. Buna da şükür. Oğlumun herşeyiyle kendim ilgilenebiliyorum. Bu bayram bize tam bayram oldu gerçekten. Darısı isteyen herkesin başına :)