Senayerva Kızlar dün kayınvalidem köy peyniri verdi şimdi yiyip yememe konusunda kararsızım hamilelikte dikkat edilmesi gerekiyor süt ve süt ürünlerine bendeki peynir sert acaba sıcak suya koyup yesem birşey olurmuki
Deletedmom0043 Senayerva ben kendimi bildim bileli salamura köy peyniri alıyorum kendi köyümüzden. Ye bişey olmaz 😂
07052019 Senayerva ben köyden gelen peynirler ya kızartıyorum ya da sıcak suda bi süre bekletip yiyorum mikrobu ölüyordur herhalde.. Marketten alınanları da bilmiyoruz ki ne kadar sağlıklı. En azından bunları kimin yaptığını Biliyoruz
Tubiorc Senayerva canım yiyebilirsin tabi en doğalı ne ğüzel köy peyniri önemli olan hazır gıdalardan uzak durmamız hazır peynir yoğurt vs yiyebilirsin canm bizde sürekli kayınvalidemden getiriyoruz peynirleri salamura yada normal çökelek felan bir sakıncası olmuyor
Elininanasi Senayerva köy peynirinin bi zarari yok emin ol Aslinda en guzeli o.vitamini daha pol ve bebeyede sanada daha yararli bisey😊yumurtasi sütü yoğurtu peyniri baska bisey.ben yalniz onlardan tad aliyorum.marketlerde satilanlardan haylA alamadim
Turna20 Yumuşak peynirlerden kaçınmak lazımmış, krem peyniri filan gibi listeria bakterisi bebeğe zarar verirmiş. Yani benim anladığım sütü kaynatmadan yapılan peynirler zararlı heralde,
Zeyk Turna20 kesinlikle öyle zaten köy peyniri de süt kaynatilmadan yapildigi için mikrobu kalıyor malesef
Fatmisko Senayerva canım bnm bildiğim küflü peynir dışındakileri yiyebilirsin sıkıntı olmaz ama bazı peynirler küfümsü oluyo yeşil vs onlar zararlı olabiliyomul
Deletedmom3 Senayerva çiğ sütten yapılmıssa yeme canım. Ama kaynamış sutten yapildiysa yiyebilirsin. Nasil yapildigini bilmek lazim
Zeyk Senayerva bence yememelisin geçen sene kız kardeşimle köy kahvaltisi yaptık ve herşey organikti koy peyniri yedik bir güzel ama sonra kardeşim burusella diye bir hastalığa kapıldı 6 ay çok ağır geçirdi hastalığı aşırı kilo verdi, eklem yerlerine yayıldı mikrop ve hareket edemedi yattığı yerden tuvalete giderken bile destek aliyordu. Kısacası doktorlar da zaten gebelikte tavsiye etmiyorlar. Ben de dikkat et derim.
Feminel16 Senayerva benim doktorum kesinlikle önermedi bende hamilelikten önce hep köy peyniri yiyiyordum ama hamile kalınca pastörize peynir yiyorum bence yeme yinede sen bilirsin