MerveTaer tabiki de geçirdiginiz buyuk bir ameliyat varsa engelleyebilecek normal doğumu o zaman sezeryan yapiyorlar ama tüp bebek demek sezeryan doğum demek degil onu soyluyorum canim Mesakatli oldu diye alalim kolayca demek bebeginde sagligi icin kotu birsey sonuçta . Bana boyle birsey denilse esas bu kadar mesaketlerle dunyaya getiriyorum neden sezeryan ile sagligini daha da zorlu bir surece sokuyim derim.En basta bagisikliklari icin normal dogum en onemlisi biliyorsundur.Normal olabilecekken yapilan sezeryan dogumlarinin bebege aslinda ne kadar buyuk kotuluk yapildigi ile ilgili binlerce yazi var tip dunyasında, o yuzden diyorum kuzum.Zaten ülkemizdeki bayanlarda malesef yeni bilincleniyorlar sezeryanın etkilerinin bebek ve anne sağlıği uzerinde etkilerini. Tüp bebek tedavisi ile ilgili de dogumu etkileyen bir durum yok zaten canim ne sekilde tedavi olursan ol tuttumu bir kere her hamile gibi seninde bebeğin ve gebeligin aynı 😉Bunlarin haricinde sezeryani gerektiricek olan şartlarda tabiki de yapilmasi gereken yapılicaktir