Hamileligim 4 lü test sonucumun 1/51 oldugunu ogrenmemle zehir hale gelmeye baslamisti. Sonucu aldigim 20. Haftamdan beri aglamaktan helak olmustu gozlerim. Ama ne amniyotik sıvıyı vermeyi kabul ettim ne de fetal dna yaptırdim. Sadece DUA ve TEVEKKÜL. Beni sakinlestiren tek şey buydu. Detayli usg'ye girdim bagirsaklarinda parlaklik var dendi bu da down belirtisi dediler yine üzüldüm. Hamileligimin son aylarinda karin cevresinde 3 hafta gerileme var dendi bu da down belirtisi olabilir dediler. Ve ben yine üzüldüm agladim. Sonra fl yani bacak boyu 3 hafta geriledi ve buna da down belirtisi dediler ve benim artik psikolojim bozulmustu doktora gitmeye korkar hale gelmistim. Her gidisimde sivi aldirmadigim icin yuzume vurmalar hatirlatmalar. Cok yorulmustum artik bunlari duymaktan. Ben hem riske atmak istememistim hem de zaten aldirma dusuncem yoktu. Doguma kadar gelisim geriligi devam etti. Bi gun normal kontrol diye gittigim 39+3 de artan kaşıntılarimdan dolayi gebelik kolestazi suphesiyle artik bebeği alalim dediler yatış verildi ama normal dogum istedigim için suni sanci verildi 24 saatte 5 cm açıklık olabildi. Sonra nst de birden bebegimin kalbi yavaslamaya basladi 50 lere düştü kalp atışı. Apar topar sezeryana alindim. Spinal anestezi oldum. Agladim yalvardim nolur bişey deyin iyi mi diye tepemdekilere. Yanina getirecekler simdi dendi. O anda bi aglama sesi duydum. Mutluluktan agladim ben de. Yanima bas ucuma getirdiler bebegin iyi dediler Allah'im dunyalar benim oldu. Şükür şükür şükür bin şükür... Elhamdulillah Rabbime binlerce kez hamdü senalar olsun yavrum saglikli dogdu. Size tavsiyem sonunda zaten aldirmayacaginiz bi bebegi bosuna tarama testlerine götürmeyin. Ben bunu o surecte hep yazdim iyi degilim yaptırmayın siz de benim gibi olmayin diye. Cunku bebegi de etkiliyor bu durum anne karninda. Belki de gelisim geriligi de yasadigim strestendi hep.. Allah'a siginin. Bol dua edin ve insallah benim bosu bosuna yaşadığım o sıkıntıyi cekmeyin. Guzelim hamilelik donemimin bosu bosuna tadina varamadim. 2710 kg ve 49 cm ile geldik dunyaya ve bunlara da gayet normal dedi cocuk doktoru. Sormak istediginiz ne varsa cevaplamak isterim