Merhaba kızlar benim hikayemi beni biliyorsunuz o yüzden ben anlatıp üzülmek sütümü kaçırmak istemiyorum . Sizlere aşağıda 38+1 de kontrol diye gittiğim doktorumun sezaryenle bizi kavuşturmasını anlatacağım sizlere tavsiyelerim de olacak uzun olabilir şimdiden hakkınızı helal edin bana burda hamileliğimde dua eden , destek veren herkese teşekkür ederim Allah razı olsun Doğum yapacak olanların Allah yardımcısı olsun , Doğum yapmışlarda gözünüz aydın umarım herşey yolundadır 😊
16.07.2019 da saat 1.30 da randevum vardı ondan 3 gün önce kuzenimin eşi Hacettepe de Doğuma girdi bende yanında kaldım kendim istedim 37+5 idim ben , kuzenimin eşi normal Doğum yaptı maşallah ve İnan’ın kozlar korkulacak birşey tok ben doğumhanede beklerken sancılı sancısız çok hamile geldi hep gülerek çıktılar ki bende çok normal Doğum isteyen bi hatundum 44 le hamile kaldım 58 e kader çıktım bi ara 8 . Ayımda 8 kilo verdim bebeğimin gelişimi iki hafta geriden gelmeye başlamıştı o hafta ek olarak muz , kaşar , süt takviyesi yaptım öğünlerime gerçekten faydası oldu sizlerde deneyin. Herkes bana manken gibisin hamileliğinde vücudun aynı dedi sadece karnım vardı . Ama ben hiç öyle hareketsiz kalmadım , yemeklerimide temizliğimide yaptım Ramazan’da misafirde ağırladım günlük 1 saat yürüyüşümü eksik etmedim .
Kontrol gecesi kuzenimde kaldım kızlarla sohbet muhabbet çok güzel geçti günümüz film izledik hatta ben burda okumuştum 13 hurmayı yarıya böldüm çekirdekleriyle 3 bardak suyla kaynattım 1,4 su bardağı kalana kader sonra yedim suyunu içtim taşısa güzel ( bu rahmi yumuşatıyor demişlerdi doğru birşey 38 den sonra yapılabilir ) ertesi sabah annemlere geldim sağolsun Dayım beni götürmek için geldi Ankaradayız biz çukurambar doktorumun yeri uzak olduğu için arabasıyla gittik doktorum doğumdaymış geldi dedi bi doğum daha var ben seni muayene edeyim nst ye bağlar giderim olur dedim çatı muayenesi oldum hiç acımadı kozlar ve doktorum 1cm açıklık var rahmin yumuşak güzel Doğumun olur dedi ulstrasonda baktı 2600 gram Bebek herşey yolunda dedi , neyse nst ye girdim girmeden baktı dedi hiç hareket yok Bebekte bende dedim gündüzleri hafif oluyor dedi seni göndermek istemiyorum git bi tatlı ye gel . Ben aşağı indim annemle öğle namazlarımızı kıldık bahçede çay içtim bisküvi çikolata su baya doydum çıktım yukarı doktorum da Doğumu yaptırıp gelmiş ki doktorum Ankara’da hep normal Doğum yaptırıyor sezaryen 500 Doğumda 3 falandır ters olan bebekleri yöntemiyle döndürüyor işinde çok iyi ve çok vicdanlı merhametli iyi biri Allah razı olsun . Beni tekrar nst aldı yarım saat sonra baktı Melek ben seni radyoloji uzmanına göndericem çok yakın buraya o bi baksın dedi biz gitti radyoloji uzmanı baktı baya doppler çekti sonra ben doktoruna bilgi vereceğim Doğum 24 saat içinde başlamalı dedi .
Beni aldı bi heyecan bi endişe bi korku konuşuyoruz dayımla ( eşi 8 aylık hamile bilgisi var hamilelikle ) annemle diyoruz suni sancı verirler ya da bugün git yarın gel derler diye gittik doktorum içeri girin dedi hepimizi aldı saat 17.45 falan dedi bana seni Doğuma alıyoruz ben şok 😨 dedim nasıl dedi seni sezaryene alacağız kızlar beni aldı mı bi ağlama ben normal istiyorum dedim imkanı yok bebeğin kalp atışları yavaşlamış kordondan kan gitmiyor dedi Fatma hoca hemen Koru’ya acilden giriş yaptır ben geliyorum dedi ağlayarak gittim annem Dayım şokta yanımızda kıyafet yok babamı gelinimizi aradılar kardeşimi falan herkes şokta, biz acilden girdik daha hasta yatışı nerden derken doktorum geldi melek sen gel dayın imza atsın halletsin dedi 8. Kata çıktık doktorum hemşireler beni soyuyor bi yandan önlük bone giydiriyorlar sedye geldi bana damar yolu açıldı herşey 5 dakika içinde en alta ameliyathaneye gidiyoruz annem yanımda ama nasıl ağlıyorum doktorum elimi tuttu hep sonra aşağı bi indim annemi almadılar kapıda bekleyin demiş doktorum içeride hemşireler anestezi uzmanı yardımcısı doktorlar vs baya kalabalık bir ekip . Benim burnumda gümüş hızmam vardı 3-5 senedir çıkmıyordu arkası top rahattımda onu narkoz idam sonra alerji olurum diye anestezi uzmanı Demir makasla kesti beni sedyede yarı oturur şekle getirdiler doktorum geldi yasla başını omzuma dedi Estağfirullah çek dedi çekiyorum dedim sağolsun sonra anestezi uzmanı korkma şimdi kıpırdama iğne vuracağım belinden dedi tabi hemşirelerde tutuyor beni . İki kez iğneyi soktu ama sol ayağımın kemikleri sancıdı yanlış yermiş üçüncüye doğru yeri buldu beni sedyeye yatırdılar ayaklarını hissediyor musun dedi hayır dedim sonra başladılar önüme yeşil bi perde kapattılar anestezi hemşiresi bana anlatıyor ben sordukça sonra göğüs hizamdaki kaburgalarım dışına çıkacak gibi şiddetli bi ağrı hissettim ama dayanamadım bağırdım doktor dedi melek bu çok normal dayan rahmin daha açılmadan bebeği almak zorundayız şuan rahmin dışarda kasılmaları hissediyorsun dedi iğne vurdular rahatladım ayrıca ben tok olduğum için tamamen uyutamadılar bazı ağrı kesici ilaç onları da seruma katamadılar . Bi anda bebeğimi gördüm ama yan tarafa aldılar pediyatri doktoru ve ekibi bekliyordu hemen bebeğin başına gittiler benim doktorum nefes alıyormu diyor kaç defa sordu ben anlamıyorum neler oluyor sonunda Kızım ağladı doktor muayene etti dedi küveze gerek yok 2330 gram 49 cm sağlıklı bir bebek geçmiş olsun dedi o sırada yapıştırma işlemide bitmiş hazırız yüksek gidiyoruz dediler ben Bebek dedim arkandan gelecek dediler dedim bana verebilir misiniz hemşire şaşırdı dedi iyi hissediyorsan tabi dedi yavrumun daha üstü gelmediği için hazırlıksız gittik yeşil çarşafa sardılar verdiler kucağıma minicik bi Bebek kucağınızda tarifi imkansız bir duygu sonra kapıda annem canım annem ağlıyor ben ağlıyorum beraber çıktık doktorum annemle sarılmış gözün aydın demiş ve gitmiş beraber odama çıktık odamda 20 kişi beni bekliyor en yakınlarım dostlarım babam kardeşlerim dayım Allah razı olsun hepsinden , o an ben ağladım onlar ağladı . Reyyan kucağımda hiç kimse ilk farketmemiş minik bir bebek ve ikimizde yeşil önlük çarşaf kıyamam . Hemşireler geldi üzerimi giydirdiler bebeği annemler giydirdi sonra ben annemden sezaryeni biliyordum gaz çıkması lazımdı şükür hemen gazım çıktı belki yarım saat geçmedi bile sütüm azda olsa geldi sadece küçük hanım emme yetisi daha gelişmemişti tutmadı mama verdik sonra tuttu . Bizim doktorumla ortak arkadaşımız var doktorum Doğumdan hemen sonra onu aramış demiş ki Hayatımın en zor ablarımdan biriydi zor atlattık meğer benim acil Doğuma alınmamın sebebi bebeğimin solunumu durduğu içinmiş , radyoloji uzmanı anneyi zehirlemesin bebeği alın solunum yok demiş . Şükürler olsun ki Allahım bana bağışladı Mucizemi ♥️
Herkes gitti annem kaldı tabi ertesi gün gece 12 te kadar herkes geldi sağolsunlar . 2 saat sonra gelip beni kaldırdılar çok az yürüyebildim ağrım sancım o kadar çoktu ki dayanılmaz ( kızlar Allah nasip ederse normal doğum yapın İnan’ın sezaryen zor eğer yolunda gitmezse ben gibi o zaman diyecek birşey yok ) sonra yemek yedim bol su içtim , sezaryen yerim kanadı doktorum geldi pansuman yaptılar . Sonra ayaklandım gezdim geri yattım bebeğimle ilgilendim yanımda yatırdım hep hala bir yatıyoruz emmesi iyi ama mama veriyorum gümde 20 cc bebelac gold gaz yapmıyormuş Yenidoğanlar için önerdiler aldık gerçekten memnunum. İlk zaman sarılık oldu ama sınır altındaydı sonra gece saat başı emzirdim geçti şükürler olsun . Şimdi tek sorunumuz sağ yüzü dudağı hafif şiş gidip geliyoruz kan ve ulstrason temiz çıktı biraz takip edip büyüsün emar çekecekler dua edin olur mu temiz çıksın ben sizin dualarınızla ve Allah’ın izniyle ayaktayım .
Size tavsiyelerim ;
depend almıştım güzel fakat ince sezaryen için
benim hemşire arkadaşım canped getirmiş sağolsun depentle aynı işlevi külot bez ama kalın ve dayanıklı İnan’ın çok kanamam oldu hatta kalkamadım küçük tuvaletimi yaptım asla sızmadı ben eve geldim bi paket daha aldım onu kullandım çok faydası oldu
İkinci gün gece taburcu oldum evde tarhana mercimek çorbası süt yapıyor içtim iyi geldi gerçekten .
Bebek emdikçe olmayan süt geliyor .
Banyo yapın mutlaka süt baya geliyor
yara yeriniz zaten kapalı üzerine ben ped koydum ters çevirip su gelmedi sonraki zamanda pansuman yaptım batikonla ve banyo yaparken açık bıraktım sorma iyice kuruladım .
Karnım gitti şişlik var zamanla geçermiş .
Narkozdan gitmesi için bol su için valla mide bulantısı baş ağrısı gitmiyor hiç aşrı kesici parol verdiler onu kullanıyorum ağrı felaket oluyor dikkat edin evde ayaklarınızı sıcak tutun .
Hastaneye ikişer çamaşır pijama koydum kullandım ( havlu yastık kılıfı tarak çorap kıyafet terlik kullandım)
Bebeğim için 8-1 bez aldım kullanıldı , ben 2 hastane çıkışı bi normal takım bi pijama gibi 5 setlerden koymuştum valla kullanılıyor siz çantamıza koyun .
Aklıma başka birşey gelmiyor sorularınız varsa yanıtlarım . Okuduğunuz için sağolun Allah razı olsun umarım siz daha güzel hikayelerle karşılaşırsınız
NOT: ( Dava açılmadı adli süreç tatilde imiş , kaldı taraftan arama sorma yok dönüş yok , ben takip ettim bi kaç kez sosyal medyadan analı oğullu o düğün senin o misafirlik benim bu piknik senin o topluluk benim dercesine sevgili gibi geziyorlar paylaşıyorlar ben Allah’a havale ettim yorum yapmıyorum kimseyle bu konuyu konuşmuyorum ağlıyorum çünkü ve sütüm gitsin istemiyorum zaten olayların şoku varken yarım saat içinde sezaryen oldum bebeğimi elime verdiklerinde ayrı bi şok yaşadım alışmaya çalışıyorum bu sürece , ben bu sevdadan aldatılınca vazgeçmedim de hastaneye bebeğimle tek gittiğimde baktım ki her anneyle bebeğin yanında eşi babası var ilgileniyorlar o zaman dedim bitti bebeğimin hem annesi hem babası olacağım gerek yok bizi arayıp sormayıp zor zamanımızda yanımızda olmayanlara dedim bana bu konu hakkında yorum yapmayın sizden ricamdır anlayışınız için sağolun dualarınızı eksik etmeyin hep diyorum yer gök dua üzerine kurulu )