Fat57 Ayşen Meva düşünüyorum bende ama kız ismi koymak çok zor gerçekten hiçbirşey beğenilmiyo özellikle eşinle aynı şeyi beğenemiyorsun 😒sıkıntı
Kullanicianne Fat57 kesinlille katiliyorum gerci kiz olacagi icin esim bana bıraktı ama yinede bazen secenek söyledigimde begenmedigi oluyor tabiiii 😊
Ferdaatal Kullanicianne benimde kızım olacak normalde pek ismini paylaşmam ama duyulmayan bi isim olduğu için yazmak istedim. Almila Tanay. Almila: kızıl elma Tanay: secde eden kadın anlamına geliyor fikir olsun sana 😊
OznurC Benimde bir kızım olacak ve bende araştırıyorum biz Ahsen ,Beril , Cemre ,Perin düşünüyoruz ama tek isim koyacağım ben
Mislimelek Kullanicianne geçen haftaya kadar ikiz kızlarım olacaktı birini eşim Mislimelek koymak istiyordu diğerinide ben Amine Gülce koyacaktım.Geçen hafta ikisininde erkek olduğu ortaya çıktı bizim hayaller suya düştü 😳
mrvbskc Kullanicianne benim de defne ismi çok hoşuma giderdi bir gün kızım olursa kesin adını defne koyarım demiştim.. sonra aileler kur’an da da geçen anlamı güzel olan birşey olsun istediler. Defne Lina koymaya karar verdik şimdilik. Kararsızız yine de 🙄
Didi6 mrvbskc Kuran'da geçen Lina değil aslında, Line. Line (Lina) Kuran'da geçse de dini bir isim değil, sadece hurma ağacı demek. Defne isminin ise dinen uygun olup olmadığı tartışmalı... https://bebegimeisim.blogspot.com/2018/01/defne-isminin-gercek-anlam-ne-dinen.html?m=1
Ones Kızım olsaydı Aybüke koyacaktim. Ama oğlum olacak nasipse Ali Kağan koyucam. Ali kayinbabamin adı eşim istedi Kağani da ben istedim inşallah ilerde bı de Kızım olur ve Aybüke koyabilirim 🤗
Sibel2344 Didi6 sukeyne bir arap ismi turkcemizde bu ismin karsiligi var anlam vs hersey ayni 'Sakine' Yine de siz bilirsiniz tabii
Didi6 Sibel2344 Sükeyne ve Sakine aynı kökenden ama tamamen aynı isimler değil. Sükeyne "küçük Sakine" demek. Daha doğrusu, Sakine'nin küçültme sıfatı Sükeyne'dir. Semra-Sümeyra isimleri de öyle mesela.