Kullanicianne Bir kiz bebegim olucak allahin izniyleee veee o kadar kararsizim ki isim konusunda değişik ve cok duyulmayan bir isim olsun istiyorummmm önerisi olannn varmi aceppp 🐣
Busraoksz Kullanicianne ikinci bir kızım olsa adını ya “mihrimah” yada “piraye “ koymak isterım. İlave olarak “arzum” da bence guzel 🎀 fikir olabılır sızede ❤️
GamzeTurkk Kullanicianne Umay ben Umay koydum kızımın adını anlamı eski Türk devletinde yeni doğan canlıların koruyucu tanrıçası demek ☺️
Melekclk Kullanicianne bizde katarsınız Mihrimah benim de hoşuma gitmişti eşim pek farklı isim sevmiyor Kuran’da geçen sahabe ismi olsun istiyor , modern isimlere karşı ki bencede öyle olmalı aklımda olanlar amine ikra zümra
Akfth Hic olmayan bir iwim sacma sapan isimlere donusuyor canim yok ole bi sisim anlam uydurmalar yeni isim turetmeler inanki sacmaladilar iyice Sen sahabe zamanlarimizi arastir oralarda guzel isimler var 😉
Kullanicianne Akfth evet olabilir zaten koyacağım icim mutlaka kuranda geçen dini bir isim olmasini istiyorum esim bu konuda cok hassas 🙏
Kullanicianne Akfth hep ikili isim tercih ettim biri kuranda geçen biride normal olarak bayadir alya mina diyodum ama ne bilim belki baska bisey hosuma gider diye de tamamen kapatmak istemiyorum
Sibel2344 Didi6 sukeyne bir arap ismi turkcemizde bu ismin karsiligi var anlam vs hersey ayni 'Sakine' Yine de siz bilirsiniz tabii
Kullanicianne MelekEzgi bende cok beğenmiyorum mihran isminide ay ilk cocuk olunca insannn donup kaliyor hic biseyi yakistiramiyosunnnn🙈🙈🙈🙈
mrvbskc Kullanicianne benim de defne ismi çok hoşuma giderdi bir gün kızım olursa kesin adını defne koyarım demiştim.. sonra aileler kur’an da da geçen anlamı güzel olan birşey olsun istediler. Defne Lina koymaya karar verdik şimdilik. Kararsızız yine de 🙄
Didi6 Kullanicianne Mihran yerine Mihra daha güzel duruyor sanki. 😊 Bir de farklı isimler arıyorum demişsin ama Alya, Mina, Asel vs. farklı değil, bu dönemin en popüler isimleri.
MelekEzgi Kullanicianne Kullanicianne bizimde 10 tane falan isim vardı kafamızda. Ben bir tanesine hepsinden daha yakındım ama eşim istemiyordu. 🤣 dün bi tane bilboard afişinde görünce bu bir işaret olmalı dedi 😂😂 Lalin koyacağız. ❤️
Kullanicianne Didi6 evet haklisin canım iste bende biraz araştirmak istedimmm kulağa hoş gelen bisey belki karsima cikar diyee 🙄
GamzeTurkk Kullanicianne asel Arapça bal demekmis ayrıca cennette bal ırmağı demek ama eşimin dayısının karısı Suriyeli bende Asel mi olsa diye düşündüm sonra yenge bana biz Suriyeli olduğumuz halde kullanmıyoruz dedi artı haddinden fazla koyan oldu o ismi Mina asel lina lena bunlar hep var sonra araştırdım asıl Türk kökenleri isimlerini Umay’ı buldum pek yaygın değil hatta hiç uok diyebilirim 😅
Kullanicianne MelekEzgi benimde oyle ilk hamile oldugumu ogrendigimde asel duru koyucam kimse değiştiremez dedim sonradan alya mina koyucam dedim suanda alya mina uzerindeyim ama icimden bir yanimda mihran ela koy diyor 🤷♀️🙏🙏🙈🙈🙈