Merhaba arkadaşlar. Minik oğlumuzun gelmeye niyeti olmadığı için 40+1'de doktorumuzla suni sancıda karar kıldık. Sabah 9'da yatışım yapıldı. 10'da sancı verilmeye başlandı. Ebemiz gelip gidip durumumu kontrol etti. Dilediğim zaman epidurali yapabileceklerini söyledi. Yatışım yapıldığında lavmandan sonra çatı muayenem yapıldı. Açılmam hiç yoktu ama rahim ağzı yumuşamaya başlamıştı. 3 saat kadar sancı çekip sancı miktarı artmaya başladıktan sonra epidural istedim. Epidural mucizevi bir şey benim için. Ağrı tamamen kesildi ve epiduralden çok çok kısa bir süre sonra açılmam çok hızlı olmaya başladı. Ebemiz ara ara çatıyı kontrol ediyordu. Açılma giderek artıyordu ve ben hiç acı hissetmiyordum. Sonra yürüyüş yaptırdılar, plates topuyla ufak egzersizler yaptırdılar. Duşta ıkınma egzersizleri yaptırdılar. Bebeğin kafası giderek aşağı iniyordu. Sonra beni doğum yatağına aldılar. Sancı geldikçe ıkındım. Acı hala yoktu ancak ıkındıkça kakanız gelmiş gibi hissediyorsunuz. Ebe bebeğimin başını gördüğünü söyledi. Doktorumu çağırdılar geldi. En fazla 10 dakika da doktorum geldikten sonra ıkındıktan sonra sabah 10'da suni ile başlayan normal doğum maceramız aynı gün 18.42'de oğlumun doğumuyla mutlu bir şekilde sonlandı. 3-4 tane dikişüm var sadece. Şu an 1 haftalık olduk, sızlıyor biraz. Kısa zamanda o da geçecektir. Ben başka çocuk yapmayı en başından beri istemiyorum ama yeniden doğum yapacak olsam aynı ekiple, epiduralle normal doğum yapardım. Ciddi bir sağlık probleminiz ya da engel bir durumunuz yoksa normalden sakın korkmayın derim. Ben doğumdan sonra hiç yatmadım. Evde kendi işlerimle ve bebeğimle kendim ilgileniyorum. Bu da paha biçilemez bir şey bence. Herkese mutlu, kolay doğumlar diliyorum kızlar😊