merhaba kızlar,
bende çok şükür bu günleri gördüm rabbim size de hayırlısıyla nasip etsin.
7 temmuz 2019
38+4 te 3 kilo 690 olmuştu bebeğim, doktorum 41 haftaya kadar bekleyeceğiz 4 kiloyu geçerse sezeryana alırız demişti.. ama ben illa normal doğum istiyordum (sezeryandan korkuyorum)
39 haftalık olmuştuk oğlumla ama karnım hala inmemisti.. göğüsümün altında hissediyordum yavrumu. gelen geçen "sen daha dogurmazsın" diyordu..
gece sabaha kadar uyumamıştım ara ara sancım oluyordu ama sanciyi takip edemiyordum.. doğum sancisi olduğunu düşünmedim çünkü karnım havadaydı ve alttan baskı hissetmiyordum
sabah 5 gibi uyudum 10 gibi de uyandım kalktım kahvaltı yaptım atıştırdım sancım yoktu lavaboya gittim sonra belime ağrılar girmeye başladı.. tekrar uzandım ağrılar şiddetlenmeye başladı belimden kasıklarıma doğru vuruyor.. odada dört dönüyorum yürüyorum ama hala doğum gelmiyor aklıma evde de yalnızım eşim çalışıyor
eşimi aradım kötü olduğumu söyledim o da komşumuzu aramış komşu abla hemen yanıma geldi ben ne hissettiğimi anlatıyorum ama o da anlamıyor çünkü kendisi sezeryanla doğum yapmak zorunda kalmış hiç doğum sancısı cekmemiş..
tekrar tuvalet ihtiyacı hissettim ama bi yandan korkuyorum ya bebek baskı yapıyorsa 😅 neyse tuvalete gittim nişanım geldi o sırada eşim de geldi hemen hastaneye gittik.. komsum yanımda arabadan indik eşim sedye getirin diye bağırıyor garibim ne yapacağını şaşırmış 😂
hastaneye girdik (saat 12.30) bu seferde tekerlekli sandalye getiriyor hayatım ben yürüyebiliyorum dedim yürüyerek doğumhaneye gittim eşimi giriş işlemleri için tuttular 😒
neyse girdim doğumhaneye beni çatala aldılar açıklığa bakmak için.. ebe açıklık tam dedi içimden diyorum ki olamaz yalan söylüyor 😂😂 suyumu patlattılar (idrarımı yapar gibi hissettim)
ebe sancın geldiğinde ıkın dedi (sanki kabız olmuşsun) dediğini yaptım sonra başımın altina yastık koydular saçımı arkaya atın dedim 😂 kan ter icinde kaldım saçım boyluma yapışıyor.. size tavsiye doğuma gitmedem mutlaka topuz yapınnn🤪..
yastıkla rahat edemedim yastığı aldılar hemşire boynumdan tuttu çenem göğüsüme gelsin diye.. ıkınırken daha kolay oluyor öyle
neyse sancım geldi başladım ıkınmaya sancı gitti ebe saçını gördüm bile az kaldı 1/2 ıkınmayla alalım dedi (ben yine inanmadım motive etmek için öyle diyor diye düşünüyorum)
ıkındım ıkındım sanki kabız olmuşumda çıkınca rahatlamıştım, minik oğlum 12.55te doğdu..
hemen karnıma koydu ben öyle baktım kaldım ebe dokunsana bu senin dedi 😂😂
kordonu klemplediler ben kesebilir miyim dedim izin verdiler böylelikle oğlumun kordonu ben kesmiş oldum 🥰
biraz kesmişler dikişim yapıldı
tekerlekli sandalyeyle odama götürdüler hemen arkamdan oğlumu da yanıma getirdiler
dipnot:
- Oğlum doğar doğmaz çişini yaptı sonra masaya yatırdıklarında tekrar yapmış😂
- Evden cikarken üstüme ferace alıp çıkmıştım.. atlet pijama pantolon vardı üzerimde o şekilde doğuma girdim
- Sancılar gelip gidiyor diyolar bende gelip gitmesini bekliyordum 😅 öyle değilmiş sancı ağrı hep vardı şiddetleniyor hafifliyor yani gitmiyor aslında 😅
- Sancı yürürken daha hafif oluyor, yatarken daha cok ağrılı oluyor
Rabbim sizlere de kolay doğumlar nasip etsin♥️