Öncelik herkese hayırlı doğumlar diliyorum. Ben burdan çok fazla bilgi edindim doğum hikayeleriyle motive oldum😇benim hikayemde inşaAllah birilerine dokunur.
Doğumdan bir gün önce randevum vardı çatı muayenesi oldum doktora kanala girmiş mi hocam diye sordum tam girmemiş zorluyor dedi normal doğum için zorlayacak dedi tabi benim moralim düştü ama hep derim hayırlısı neyse o olsun sezeryanda normalde ama normal imkanım varken sezeryan olma taraftarı değildim hiç bir zaman☺️bu arada bebeğin bu hafta kilo almadığını 3100 gr kaldığını söyledi alamasında zaten dedi bende kilolu bebek taraftarı olmadım sağlıklı olsun yeterdi benim için😊( kilosu süpriz bu arada)hastaneden ayrılıp eve dönüyoruz yolda oğlumla konuşmaya başladım benim akıllı oğlum güzel oğlum😅(bebekler güzel sözlerden anlıyor bence:)) biz yapıcaz seninde yardımınla normal doğum olacak vb konuşup geldim😂neyse o akşam oturup normal doğum, bebeklerde kanala girme vb ne bulduysa araştırıp okuyorum bir yazıya den geldim normal doğumların neden azaldığı?,neden açılmaların vb olmayıp doğmadığı gibi ve o gece ben yapıcam dedim çünkü sebebini beyinde bittiği doğuma inanmakla korkmamakla normal doğumun başladığında bahsediyor sizde inanın doğal bir süreç doğum Rabbim biz kadınları buna göre yaratmış diye düşünüp motive oldum bu arada benimde 34 haftadan buyana düzenli sancılarım çıkıyordu bu sebeple hastanede yatıp iki doz ciğer geliştirici vurundum ama 39. Haftaya yani doğum anına kadar tek bir açılmam olmadı. gelelim doğuma sabah saat 9:30 civarı alt karnımda bir tık tekme gibi bişey hissedip lavaboya gittim sümüksü akıntı ama çok kan yok parçacıklar var ve iç çamaşırımı ıslatacak kadar ıslaklık saat 10 oldu ben kahvaltı falan hazırladım bu arada ağrı 4 dk falan giriyor çok düzenliydi neyse hemen burdaki devlet hastanesine gittik açılman 3cm dedi kanala tam yerleşmiş sen yaparsın dedi😊 ben mutlulukla heyecan arası ne hissedeceğimi şaşırdım akşama doğum yaparsın dedi neyse biz 12 gibi kendi doktorumuza yola çıktık 1 saat sürüyor ben sancı anında Ya Rauf dedim sancılar bitincede ya Rahim Ya Rahman çektim çok faydasını gördüm o bir saatlik yol nasıl geçti hiç anlamadım 1 de hastanedeydik doktora muayene olmam 1.20 oldu saat doktor 3.5 cm dedi 3-4 saate doğum olur dedi hemen doğum haneye aldılar sancıları orda çektim saat 2 gibi açıklığa bakıldı 5 cm olmuştu ben yerde çömelerek dizlerimin üstünde gözlerim kapalı karşıladım ağrıları çok faydasını gördüm normal yürü dediler ama benim halim olmadı yürümeye 2:40 civarı bende ıkınma hissi başladı dedim gel bir kontrol derken doğum başlamış dediler:)) kaç dk doğar dedim 15 dk dediler 2:45 ıkınmaya başladım saat tam 3 te oğlum doğdu😍ve süpriz 3470 gr doğdu 4-5 dikişim var sadece☺️benim hikayemde böyleydi Allah tüm hamişlere kolay doğumlar nasip etsin kendinize inanın kadın vücudu buna göre yaratılmış çünkü👐🏻❣️
Uzun oldu hakkınızı helal edin