Evet kızlar bende burdan doğum hikayelerini okuyup acaba ben nasıl doğuracağım diye kara kara düsünenlerdendim :) Öncelikle pcos hastasıyım.Famera ve ovitrelle catlatma ignesi ile gebe kaldım.Buarada gebeligimi 4.61 gibi cok az bir degerle iki günde bir takip ederek ögrendim.(önceden dıs gebelik gecirdigim icin kalp atısını duyana kadar beta baktırdım)
Eveettt doktor kontrollerimde bir sıkıntımız yoktu.34. Haftalarda oturmakta kalkmakta yatakta dönmekte zorlanıyordum.Doktorum bu kız erken mi gelecek acaba dedi.Muayene etti ve bası baya asagıda dedi.Alttan muayene ettiginde de aciklık olmadıgını gördü.Kızımın basından beri kafası hep 2 hafta önden gidiyordu.
36+3 saat gece 2.30 uyumak artık daha da zorlasmıstı.Havalar sıcak ve bebegin her hareketinde wc deyim.Internetten ıkınma videoları izliyordum ve uyuyakalmısım:)
Vee birden sıcak bir his ile uyandım saat gece 3..Ama böyle bisey yok o kadar sıcakki su geliyor ve tutamıyorum.Anneme seslendim.Anne ben ya altıma yapıyorum ya da su geldi diye :) annem geldi yataktan kaldırdı kaldırmasıyla akan su oranı arttı wc ye zor gittim.Oturdugumda hala suyun geldigini gördüm berrak bir su degildi hafif pembemsi kan bulanmıs gibi.Sanırım nişan da gelmisti.Herseyimiz hazırdı.Taksiyi cagirdik.3.20 de hastaneye giris yaptık.
Aman Allahım o da ne ?!! 0 açıklık..
Bir saat gecti acılma 1 cm.Iyi dedim saate 1 cm acilsa 10 saate dogururum 😂😂 2 saat gecti acılma hala 1 cm.2 Saat daha gecti acılma 1.5 cm.Dedim ben yandım.Düsünün öglen 12 oldu ben daha 5 cm olmustum.öglene kadar sancılar cekilebilirdi.Pilates topu ile dans ediyordum adeta..Ebe geldi suni sancı vericez sancıların kısa sürüyor.Oysaki ben 90 98 leri makinede görüyordum.Suni sancı verildikten sonra tabi sancıların siddeti artmaya basladı.Kimseyi korkutmak istemem ama dogum mucizevi oldugu kadar zor da bir eylem..Kolay dogum yapanları okudukca heveslenirdim.Annem her anımda yanımdaydı.Sancı geldiginde anneme belime masaj yaptırıyordum.Sancılar 1 dk da bire düstügünde baya kendimden gecmistim.Hayal mayal hatırlıyorum beni kurtarın nolur diye yalvardıgımı 😊 Acıklık tam dediler dogumhaneye aldılar.Ben geceden yarım saat ancak uyumustum.Mide bulantim fazlaydı 4 5 kere kustugum icin de hic enerjim kalmamıstı.Ikınmaya takatim kalmamıstı.Ve bu beni cok korkutuyordu.Catala cıktıgımda ıkınma istegi geldi.ıkındım.Ama o an insan cevresinde konusulanları duymuyor.Doktor direktif veriyor ama umrumda degil dinleyemiyorum.Dinlesem de uygulayamıyorum.O an bir an önce cıksın diye dua ediyordum.Doktor catın müsait demisti ama bebegin kafası ile uyusmadı.15 dk catalda kaldım.Doktor kesi atmak zorunda kaldı ve vakumla cekti kızımı..İkınmayı cok basarabildigim söylenemez.Kafası cıktı hissettim.Omzu cıkınca daha da rahatladım.Kızım cıkınca aglamadı.Solunum cihazına bagladılar hemen.Cünkü kanalda epey kalmıstı.Ama o cıktıktan sonra herseyi unuttum.Ne agrı ne sancı 5 dk sonra da kızımı getirdiler.Tabi ben daha cataldayım.Allahım dedim bu benim karnımda mıydı.O hareketler o hıckırıklar basından beri o hissettigim kızım simdi karsımda tek gözünü acmıs bana bakıyordu.Allahın ne büyük bir mucizesi..Rabbim isteyen herkese nasip etsin.Bekleyenleri de insallah saglıkla bebislerine kavustursun.Kızım 3.160 gram 49 cm dogdu.Ama 2.850 kadar düstü ödemi gidince..Sarılık gecirdik.Seker depolarımız da tam dolmamıstı.Biraz hastanede gözetimde kaldık.Simdi 14 günlük olduk.Ve Allaha sükürler olsun hersey yolunda.Kızım karsımda mısıl mısıl uyuyor..Kızlar herseye deger onun sevgisi kokusu herseye deger..Ben cok korkardım evet zordu ama Rabbim kimseye tasımayacagı yükü vermiyor.Kendinize inanın yapabileceginize inanın ben igneden bile korkan bir insanım 😀Ama normal dogurdum.Hee illa normal yapacagim diye de diretmeyin ama sürecin nasıl ilerleyecegini kimse kestiremiyor cünkü.Normal ya da sezeryan anneyiz ötesi yok.Happy kids de görusmek dilegiyle.Allaha emanet olun.