Adetse bile değişik bir adet. Düğün dernekte adetlere uymayıp ( kendileri ağırlığınca altın isteyip kız tarafına takmayanlara sözüm) sonra işlerine gelen adetleri uygulayanlara ayrıca bir sinir olmuyorum değil. Maddi duruma bakar tabi ki biraz da. Bizimkiler maşallah kayınpederim zaten alışveriş çılgını. İlk hiç sesi çıkmadı bir şaşırdım. Babam beşik aldı kardeşim bebek arabasını aldı annem bütün kıyafetlerini aldı ses çıkmayınca bir şaşırdım. Sonra bir başladılar artık ben almayın dedim. Bir dolap dolusu kıyafet oldu. Ama ben tatlı tatlı şakayla karışık ben eksikleri söylerim paylaştırırım size falan diyorum. Geçen gün mesela kaynım için eve destek olmuyor dedi kayınvalidem kendi kazanıyor kendi yiyor işte dedi. Aaaa ben ona bir hediye kitlerim o zaman dedim mama sandalyesi aldıracağım 😬 kayınpederime sonunda dedim ki siz kıyafet almayın artık ben söylerim eksikleri ona göre alırsınız dedim. Eşime de daha hamileliğin ilk döneminde doğum hediyesinden bahsetmiştim. Bilmiyordu. Şimdi kurutma makinem yok mesela altın falan almasalar hiç bir şey almasalar kurutma Makinesi alsalar olur mu çok mu zorlarız onları diye ağzını aradım eşimin. Çünkü dolap falan almayı düşünüyorlardı. Bir de doğum hediyesi altın alacaklardı. Hiçbirini almasınlar bana kurutma Makinesi lazım dedim. Almazlarsa canları sağ olsun. Alırlarsa süper işime yarar 🤗 ama sen de anlat sonra küçülür hazırlarken yıkarken hepsini yıkarım falan diyebilirsin. Ya da aranızdaki ilişkiye göre değişir işte ben mesela amaaan anne ne adeti boşver seni bilen biliyor der vazgeçirirdim sanırım 😬