Herkese merhaba 😃 erkenden gelmeyi tercih eden bir prensin annesi olarak çok şükür bunları yazmak bana da nasip oldu. Öncelikle herkese benden çok çok daha kolay doğumlar diliyorum. Bu hikayede olumsuz bir şey yer almayacak. Birkaç arkadaşla miyom üzerine konuşmuştuk. Benim miyomum dışa doğru büyüyen 6 cm çapında ve rahim dışı yerleşimliydi. Son birkaç muayenedir doğum yolunu tıkadığı gözlemlendiği için planlı sezaryen kararı almıştık doktorumla fakat oğlumun da bir planı varmış bilemedik ☺️ 08.08.2019 tarihinde sabah uyandığımda kahverengi bir akıntı gördüm çamaşırımda doktorumu aradım nst için çağırdı. 100ü bulan bir adet sancım çıktı ama hep düzensizdi. O yüzden ertesi gün tekrar çağırdı. Bu sefer sancılarım gayet düzenliydi ve lekelenme devam ediyordu. Biz hiç beklemezken doktorum doğumun başladığını söyledi. Yaşadığımız şehir doğum için seçtiğimiz hasteneye 1saat uzaklıktaydı. Biz eve gidip çanta hazırlayıp -ki asla 36ya bırakmayın hazırlamayı- yola çıkana kadar 2 saat geçti. Yol boyu kasılmalarım arttı. Hastaneye vardığımda 2 doz ciğer geliştirici iğne yapıldı oğluma ve benim sancılarımla açıklığım neredeyse tam açıklıktı. Fakat bebeğim kafasını kanala sokamıyordu hain miyom yüzünden. Doktorum ıkınma hissimin gelmesiyle hemen ameliyathaneye aldı beni. Epidural iğnesinden hiç korkmayın. Sondadan da. En çok elin üzerinden açılan damar yolu acıyor diyim öyle anlayın. 10dk sonra oğlum yanımızdaydı şükürler olsun rabbime inletti her yeri. Beklediğimizden daha iri geldi üstelik 2800gram 49 cm. Oğlumu ve eşimi dışarı aldılar sıra benim miyomumdaydı. Sadece dokunma hissi oluyor hiç acı yok emin olun. Onu almak bebekten daha uzun sürse de 1 saat sonra odamdaydım. Oğlum benden önce gelmişti yoğun bakıma gerek kalmamıştı. Rabbime binlerce şükür 🙏🏻 sütüm hemen geldi. Emzirmek zor ama olsun değer 👍🏻 Bunları bugün yazmak istedim korkanlara belki güç olur diye. Hiç uyuyamadım heyecandan mutluluktan sanırım. 3 kere yürüdüm idrar yaptım gaz da yarına kısmet. Bizimkisi böyle bir aşk hikayesi, biz erdik muradımıza darısı tüm bekleyen anne bebeklerin başına. Tam zamanında çok kolay doğumlar diliyorum bu yazıyı okuyan zaman ayıran herkese 🙏🏻 Bir de maşallahınızla helalliğinize talibiz, eksik etmeyin olur mu🙏🏻 Çok uzun oldu kusura bakmayın hepinize hayırlı sabahlar ☺️