A_S_K Bazen sebepsiz yere baktığım yerde pırıltılar uçuşuyor. Bir kaç defa yaşadım. Normaldir dedim. Başka yaşayan var mı acaba neden oluyor? 30+6yız bugün yine yaşadım kendiliğinden geçti..
Muallimehanim A_S_K Preeklamsi belirtilerinden biridir o yaşadığınız. Tansiyonunuz normal mi? Doktorunuza bildirin bence
Merve43 A_S_K bence ihmal etmeyin bi tansiyon aleti alın günde 2 3 defa ölçün tansiyon yükselince olur genelde
A_S_K Muallimehanim doktorumun numarası yok maalesef evde de tansiyon aletim yok. Şuan gayet iyiyim bebeğim de haraketli aslnda bayramdan sonra kntrol o zaman söyleyeyim
Muallimehanim A_S_K İdrarda protein kaçağıda olabilir. Bunlar sadece belirti tabi. İnşallah bir sıkıntı yoktur 🌸
2lokummannesiii Muallimehanim idrarda protein kaçağı olması için tansiyon yüksek olmalı diye biliyorum. Benim dün oldu 11 7 çıktı tansiyonum. Normalde gebelik başından beri 9-6 geziyorum.11-7 bile çok tuhaf yapıyor. Ama hamile olmadan da 11-7ydi tansiyonum.
A_S_K Seda3434 benim kan değerim iyi ya 12.80 çıktı. Bir tansiyon aleti alalım eve söyleyeyim de eşime
A_S_K Merve43 Evet alayım bir tane fiyatları ne durumda hangisini almalıyım tansiyon kaç olmalı bilgim de yok ki. Kontrolde doktora da söyleyeceğim ya yükseldi ya düştü ondan kaynaklı sanırım
R_abia A_S_K bende de oluyor aynısı tansiyondN kaynaklı bu ama ben her olmasında tansiyonumu ölçtüm takip ettiim benim tansiyonum düşünce bu şekilde oluyor. En azından bi eczanede tansiyonunuza baktrıın
A_S_K R_abia düşük tansiyondan kaynaklı sanırım. Bende bir alet alayım eve.. Şart görmemiştim en başında ama.
Crescent96 Ben 12 haftalığım bendede oluyor ara ara çok önemsememiştim ama önemsenmesi gereken bir durum sanirim..
Deletedmom3 A_S_K yatarken oluyor benim telefonla cok ugrasiyorum simdiye kadar 2 3 kere olmustur pek onemsemedim ama tansiyonum dusuktur gebelde 10a 5 tir hep
_Merius_ A_S_K canım bayramdan sonra ki ilk gün kontrole giderek dr la bunu konuş bayramda tuzu azalt hatta bitir preklamsi olabilir arada git eczanede tansiyonunu olctur geçmiş olsun
A_S_K _Merius_ kontrollerde tansiyonum hep normal deniyor sorun yaşamadık. Tahlillerimi daha 1 hafta oldu yaptıralı herşey normal kan seviyeleri idrar kültürü sıkıntı çıkmadı. Çok sık yaşadığım bir durum değil bu zamana kadar 3 4 kez yaşadım bugünbirbdaha olunca sorayım dedim.
Muallimehanim 2lokummannesiii Her zaman tansiyon yüksekliği yapmaz protein kaçağı. Kimilerinde belirti dahi olmuyor rutin kontrollerde anlaşılıyor
2lokummannesiii Muallimehanim sanırım yüz el ayak şişmesi bulantı kusma bir sürü belirtisi varmış. Ama en yaygını tansiyon yüksekliğiymiş.