Bugün doktora gittim. Bebeğin suyunun fazla olduğunu söyledi. 32+0 dayım. İyi bir durum değil dedi. Sezaryene yönlendirebilirmiş. Sonra ben internetten araştırdım daha kötü şeyler yazıyor. Bebeğin midesi, böbreği rahatsız olabilirmiş. 😖 İçime kurt düştü. Doktoru böyle söyleyen, doğum yapan ya da yapmak üzere olan var mı?
Amniyon sıvısı ( Bebeğin suyu) fazla olan var mı?
gh2019 internetten bakmayın bence insanı kortuyor şahsen beni de korkuttunuz. Bende 24 üncü haftadayım dün doktor bana da suyun fazla dedi ve bugün şeker yüklemesi yapılacak bakalım sonuçlar ne çıkacak merak ediyorum
Merhaba benimde suyum fazla gebelik şekerime bağlı. 32 haftalıkken hastaneye yatırıldım sancılarım olduğu için bebeğin suyu fazla olunca erken doğum olabiliyor ama benim sancılarımı azalttılar ilaç ile ve ciğer geliştirici iğne yaptılar erken doğum tehdidine karşı. 35. Haftaya geldikten sonra artık ilaç tedavim bitti bebek gelişimini tamamladı sıkıntı yok artık gelebilir dendi hala bekliyorum bebişimiz büyük ihtimalle haftasını doldurur :) Eğer sizinde gebelik şekeriniz varsa buna bağlı olabilir
gh2019 21’de benim de suyumjn fazla olduğu ortaya çıktı. Yediklerime dikkat ediyorum o günden beri 29’da normale döndü suyum. Şu an 32+3’üz ve çok şükür normal olarak devam ediyor suyum. Şekerli meyveler özellikle karpuz, hamur işi, tatlı bunu tetikliyor🙏🏻 Kendini üzmeyip yediklerine dikkat et geçer inş canım🙏🏻
gh2019 benm iki aydr fzla canm 32+5 im asiri buyuk bi karnim var nst de samci cikyo kasilmalarm var yatip kalkamiyorm gorsen ikzlere hamile gbiyim erken dgum rskim var az braz suyum geldi gcen haftada heran dogum olablr ddi kesnlkle diyet gerek hamur isi tuz ekmek tatli vs asla
Benim 20li haftalarda da vardı 36da gittim yine olmuş ben de çok karpuz yiyordum o ara falan. Şimdi 37+4 olduk bir sıkıntı yok çok şükür
Ikimelekannesiolcam anladım gebelik şekeri çıkmayınca rahattım biraz. Dikkat edeceğim.
gh2019 ayrıntılıda fark edildiğinde doktor dönüp tekrardan midesine ve bağırsaklarına baktı oğlumun. Sadece yemek borusunu inceleyemiyorlarmış. Mesela benim suyumun fazla olduğu haftalar bahardı. Karpuz falan da yoktu. Benim neden oldu hala bilmiyorum 🤷♀️ Elimizden gelen en kolay şey yediklerimize dikkat etmek 🙏🏻 İnternette çok kötü şeyler yazıyor ama inş hiçbiri karşımıza çıkmaz canım🙏🏻 Burda birçok kişi 30’larda suyun normale döndüğünü yazmıştı inş seninki de öyle olur canım🙏🏻
gh2019 geçen gün bende şeker yüklemesi yaptırdım şekerim çıkmadı sizin gibi doktor tatlı yemeği azalt dedi bi de günde üç litreden fazla su içme dedi
gh2019 bende 31 haftamda gittim
karnim cok buyuk doktor suyu fazla dedi alt dudak yarigi sirtta aciklik yada migde
sorunu dediler 4 boyutlu ultrasanda bakti sknti goremedi seker testi istedi aclik tokluk bakalim
dedi bide genetik olabiliyormus cnm cok takmayin
Gamzelianne1453 işte öyle şeyleri ben de okudum çok korktum canım ya :( içim hiç rahat değil. Umarım bir sorun yoktur bebeklerimizde. Sıvının az olması durumunu çok duydum ama çok olmasını duymamıştım.
Bu konuda bir bilgim yok ama bende size birsey danismak istiyorum kusura bakmazsaniz konuyu dagitmadan. 9+2 gnluk hamileyim. Su icemiyorm normaldede boyleydim gnde bir iki bardak anca icebiliyorm gitmiyor zorlasam bir litre anca icerim fazlasi bulanti yapiyor hamilelikten degil normaldede boyleydim. Ama bebek susuz kalirmi kotu bisey olur mu . yani icmem gerek biliyorm kizarsiniz belki bana ama midem bulaniyor