Eda3527 Kızlar merhaba 11+3günlük hamileyim ve kronik hepatit b hastalığı taşıyorum hamilelikten önce ilaç içmeyi bırakmıştım ve ilk hamileligimdede hiç içmedim şimdi yurtdışında yaşıyorum ve burda doktor bu ilacı içmem hakkında çok ısrar ediyor ilacın ismi tenefovir bilgisi olan veya gebelikte kullanan varmı bi araştırmak istedim
Aykis Eda3527 ilk gebeliğinizden olan çocuğunuza hepatit b bulaştı mı acaba bende taşıyıcıyım ilaç kullanmıyorum sezaryen düşünüyorum
Hotic Eda3527 merhaba ben de hepatit b taşıyıcısıyım. Eğer ilaç kullanmaya başladıysan hastalık aktifleşmiş demektir ve benim bildiğim kadarıyla ilacı aksatmamak lazım. Bazı doktorlar ilk üç ay içme derken bazıları arada aksattığımız zamanların bile hastalığı aktif hale getirebileceğini yani hiç bırakmadan içmemizi söylüyor. Ben gebeliğimden daha daha önce başlamıştım zaten. Gebeliğimin başından beri de bırakmadım. Kar-zarar ilişkisi göz önünde bulundurarak bırakılmamasını söyledi danıştığım coğu kişi. Yani bebeğe zararı var mı yok mu kesin kanıtlanmamış fakat kullanan kişi bırakırsa zarar veriyosa bırakmamak lazım.
Lamelif Eda3527 ne ilacı ki o ? Bende hepatit b taşıyıcısıyım magnezyum, omega 3, multivitamim, demir ilaçları üstüne tiroid ilacı kullanılıyorum 37 haftalık hamileyim bir sorunum çok şükür
Eda3527 aslimutlu1 teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum ama bi andada içimde biyerde korku hissediyorum sanki içime sinmiyor yada ben çok elham yapıyorum
Eda3527 Aykis hayır canım hiçbirşey olmadı dogum oldugu gibi bir saat içinde aşısı yapıldı ve bukadar canım zaten anladıgım kadarıyla bu ilaç konusunda doktorlar ikiye ayrılmış iç diyen var hayır gebelikte ekstra bi ilaç önermiyoruz diyende var
Aykis Eda3527 ayy canım içimi rahatlattın ben çok evham yapıyorum bebeğime de geçmesin diye teşekkür ederim yaşayan birinden duymak iyi geldi sezaryen mi olmuştun normal doğum mu
Eda3527 Aykis normal Doğum yaptım canım normal sezeryan farketmiyor sadece doğum yaptıracak olan doktora mutlaka belirt ve Doğum esnasında biri eczaneden iğneyi alsın ve dogduktan sonra bebişe hemen yapılsın
Aykis Eda3527 anladım canım Doğum yapacağım hastanede aşı ve immunglobulin bulunuyormuş aileme de söyledim hemen yapılacak inşallah çok teşekkür ederim cevap verdiğin için 🙏😊
Eda3527 Aykis rica ederim canım rabbim bekleyen isteyen herkese sagsaglim kucağına almayı nasip etsin 🤗
Eda3527 Hotic evet biliyorum tansiyon hastası gibi günlük kullanmamız gerekiyor ama ilacın kanıtlanmamış olması beni korkutuyor kesin bişey yok bende bu riski göze almak istemiyorum ben ilacı Ramazan’da bırakmıştım yanlış hatırlamıyorsam ve Haziran’da da hamile oldugumu ögrendim bu konuda doktorlar bile ikiye bölünmüşken korkuyorum
Hotic Eda3527 o zaman hbv dna takibini sık yaptırmak gerekiyo ki gözden kaçmasın. Allah korusun hastalık alevlendiği zaman düzeltmek daha zor oluyor ya. Abimde öyle olmuştu bi ara bıraktı da fırlamıştı değerleri
Eda3527 Hotic yani sizce de gebelik esnasında bebeğe zararı olurmu bu ilacın evet biyandan içmek istiyorum ama içimde rahat etmiyor içemiyorum yoksa ilaç elimde ama işte
Eda3527 Lamelif hepatit b tedavisinde kullanılıyor doktor gebelik için tenefovir adlı ilacın iyi olduğunu söylüyor ama bebeğe zararı varmı kanıtlanmamış
Hotic Eda3527 bana bi enfeksiyon hastalıkları uzmanı ilk üç ay kullanma demişti.sonra kullanmaya devam et demişti. Zaten sizin de 11 hafta olmuş bence tekrar bi kan değerlerini kontrol ettirip kullanmaya devam et hbv dna testi zaten hemen hemen 1 haftada falan cıkıyo.
Lamelif Eda3527 hımm hepatit b taşıyıcısı olanların tedaviye ihtiyacı yok diye biliyorum ben senede bir tahlillerimi yaptırıyorum hiç onla ilgili bir ilaç kullanmadım 5 yaşımda öğrenildi taşıyıcı olduğum 🤔
Leyla9292 Eda3527 ben değil fakat eşim taşıyıcı ben tahlil yapıorum çok şükür koruyuculuğum yüksek çıktığı için ilaç kullanmıyorum.fakat ilk gebeliğimde iki kez hepatit aşısı oldum.
Hotic Lamelif eğer hastalık aktifleştiyse yani taşıyıcı olmaktan farklı olarak artık bu durum karaciğere zarar vermeye başladıysa ilaç kullanmaya başlıyorsunuz zaten raporlu bi ilaç olduğu için öyle herkese hemen başlanmıyor karaciğer biyopsisi falan yaptırmak gerekiyor. Siz de kontrole gidiyorsanız enfeksiyon yada gastroenterolojiye falan mutlaka takip ediyolardır bilgi verirler aktif olsa eğer.
Eda3527 Lamelif ben kullandım canım sanırım değerler yüksek olduğu zaman ve aktif oldugu zaman ilaç tedavisi şart
Eda3527 Hotic evet ayın 26 sında randevum var geçen hafta kan verdim 26sında doktorla detaylı bi şekilde görüşücem yardımınız ve bilgileriniz için çok çok çok teşekkür ediyorum